Contactdozen met USB-aansluitingen: met JUNG altijd de juiste connectie

Published by

Posted on 24 juni 2020

JUNG introduceert contactdozen met beschermingscontact en geïntegreerde USB-aansluitingen. Naast de klassieke USB-ingang, voegde ze ook een USB-C-aansluiting toe, gaven ze het een boost met een Quick Charge-versie en bundelden ze de krachten in een 3-in-1-exemplaar.

Nieuwe energie zonder een extra lader op de contactdoos aan te sluiten: de contactdoos met geïntegreerde USB-poorten maken een ruimtebesparende elektrotechnische installatie mogelijk en bieden diverse oplaadmogelijkheden voor verschillende apparaten. JUNG biedt de nieuwe contactdoos met beschermingscontact en geïntegreerde aanrakingsveiligheid (veilig voor kinderen) in twee varianten aan.

 

Met JUNG Quick Charge: meer snelheid

De eerste variant is met JUNG Quick Charge. De contactdoos heeft ofwel een ingebouwde USB-aansluiting type A ofwel een ingebouwde USB-aansluiting type C. De gewone stekker voorziet als vanouds in reguliere netstroom, terwijl een elektronisch apparaat tegelijkertijd snel opgeladen wordt: met een laadvermogen van 18 watt. Een iPhone 11 bereikt bijvoorbeeld na slechts 105 minuten zijn maximale batterijpercentage. Ideaal voor plekken waar men even snel zijn telefoon wil opladen, zoals in cafés, winkels en hotels, op kantoor en vliegvelden, bij de kapper of gewoon thuis.

Afhankelijk van het aangesloten mobiele eindapparaat wordt het spanningsniveau met JUNG Quick Charge tot 9 V verhoogd. De volgende standaarden worden ondersteund door JUNG Quick Charge: Apple 2.4 A –Samsung Adaptive Fast Charging – Qualcomm Quick Charge 3.0 – USB Battery Charging – USB Power Delivery.

 

De 3-in-1-oplossing: compact en meer output

JUNG ontwierp naast de Quick Charger ook een contactdoos met de twee types USB-aansluitingen erin verwerkt. Zo heb je dus algemene nettoevoer, USB-A én USB-C in één. Hierbij wordt, indien beiden in gebruik, het vermogen van 15 watt verdeeld over de twee poorten, terwijl de gewone nettoevoer volledig behouden blijft. Zo kun je op hetzelfde moment 3 apparaten aansluiten. De ideale compacte oplossing.

 

Klik hier voor meer informatie.