Mosa lanceert nieuwe Canvas collectie

Published by

Posted on 24 juni 2020

Mosa lanceert nieuwe Canvas collectie

De keramische tegel die uitermate geschikt is voor multifunctionele, drukbezochte ruimtes

Bij Mosa zien wij ieder oppervlak als een canvas waarop het leven zich kan ontvouwen. De nieuwste aanwinst in onze productportfolio, Canvas, is een eerbetoon aan dit idee. De serie viert de kracht van design als kunst voor iedere dag. Deze keramische vloertegels zijn ontwikkeld met het oog op veelzijdigheid en subtiliteit. Met hun verfijnd glinstereffect en tactiele afwerking sturen ze de blik van de kijker zonder specifieke voorkeursrichting over de patronen. Samen met het reliëfdesign en de unieke coating, creëren de tegels een oppervlak dat onderhoudsvriendelijk en slipvrij is.

Ontwikkeld om zich aan te passen

Het concept van Mosa Canvas is ontwikkeld om een toegewijd decor te scheppen voor het leven van alledag door zijn eenvoud, natuurlijke look en ingetogen eigenschappen. De tegels zijn ontwikkeld om zich aan te passen en samen te werken met omringende kleuren en design- kenmerken. Deze kenmerken maken de Canvas-tegels uitermate geschikt als vloeroppervlak in multifunctionele, drukbezochte ruimtes, zoals winkels en openbare gebouwen. Alle tegels worden gekenmerkt door een granulaatmix met keramische vlokken in een veelheid aan maten en pigmenttonen, waardoor het van veraf een gelijkmatig geheel lijkt, maar het in feite het rijke resultaat is van een gelaagde samenstelling van details.

Kleuren en formaten

De Canvas-serie is verkrijgbaar in twee praktische formaten – 30 x 60 en 60 x 60 centimeter. Het kleurenpalet is geïnspireerd door de natuur en verkrijgbaar in negen kleuren: van koel wit tot ivoorzwart. Hoewel Canvas zo is ontworpen dat het patroon de blik van de kijker niet stuurt met een bepaalde voorkeursrichting, biedt het formaat 30 x 60 centimeter de optie om het oog in een bepaalde richting te leiden. Indien gewenst kan de ontwerper dit formaat gebruiken bij het creëren van een patroon of als accent in combinatie met de tegel van 60 x 60 centimeter. De tegelserie bevat ook traptreden en plinten.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk grondbeginsel voor Mosa en Canvas is daarop geen uitzondering. De tegels zijn vervaardigd met de puurste materialen in een duurzaam ontwerp- en productie- proces en bekroond met het Cradle to Cradle® Silver-certificaat. Wij zijn toegewijd om

respectvolle relaties te onderhouden met zowel mensen als de natuur in alle aspecten van onze productiemethode en diensten. De natuurlijke feel en het pure keramische karakter van Canvas weerspiegelen dit.

Ten slotte is de Canvas serie trouw aan zijn naam. Deze natuurlijke keramische tegels hebben een fijne textuur en nodigen uit tot aanraken. Zij creëren een gevoelige, coöperatieve en ingetogen omgeving dankzij de hoogste standaarden voor ontwerp en materiaalkeuze.

Vind hier meer informatie over Mosa Canvas.