De smartphone als kamersleutel in het hotel

Published by

Posted on 7 november 2016

Met Dialock biedt Häfele hoteliers en hun gasten trendsettende technologie. In plaats van het alleen maar overhandigen van een sleutel bij aankomst van uw gasten, de smartphone sleutel maakt aankomst veel geriefelijker. De gast krijgt toegang tot het hotel en zijn kamer via een app. Geen wachtrijen bij de check-in en check-out. Dat maakt gasten gelukkiger. En daarnaast wordt het personeel van de receptie ontlast. De gast ontvangt de sleutelcode op zijn / haar app al voor aankomst. Op die manier wordt de smartphone de kamersleutel.

Gebruikmakend van de laatste Bluetooth technologie maakt Häfele veilige communicatie van de digitale kamersleutel naar het Dialock elektronische toegangscontrolesysteem. Boek een kamer via de app op elk gewenst moment en plek, check eenvoudig in, betaal en check weer uit zonder bezoek aan de receptie. Häfele maakt het, samen met haar partner hotelbird, mogelijk.

Met de hotelbird app, welke hotelgasten eenvoudig downloaden naar hun smartphone, kunnen gasten in het hotel, inchecken, hun kamerdeur openen, betalen en weer uitchecken met hun smartphone.

Mogelijkheden:

• Volledig automatische integratie in hotel management software systeem (HMS)

• Gebaseerd op de laatste Bluetooth low energy standaard (BLE)

• Alle processen, van het in- tot het uitchecken, zijn transparant en traceerbaar en het hotel kan op elk moment handmatig ingrijpen

• Een extra BLE module in de bestaande terminal maakt het gebruik van digitale sleutels middels een smartphone mogelijk. De zogenaamde “smartphone sleutel” werkt naast en tegelijk met de key card. Het betalingsproces via de hotelbird app wordt uitgevoerd door een gecertificeerd payment provider

• Naar keuze zijn er verschillende versies van de smartphone app mogelijk:

o Hotelbird app

o White label app

o Integratie in de hotel app

Neem voor meer informatie over deze mooie nieuwe technologie contact op met Herwig Hendriks, uw contactpersoon bij Architecten Showroom Amsterdam voor Häfele.