Nieuw: LiquidDesign, elastische vloerafwerking van Forbo Eurocol

Published by

Posted on 7 november 2016

Opnieuw verrast Forbo Eurocol de markt voor projectinrichting met een innovatieve vloerafwerking. LiquidDesign: een gegoten, elastische vloerbedekking die zich onderscheidt van traditionele gietvloeren, door zijn esthetische, natuurlijke uitstraling. Op de vakbeurs [email protected] in Ahoy Rotterdam, toonden architecten en projectinrichters veel interesse voor dit nieuwe Eurocol-product.

Naadloos en in 30 kleuren

Bezoekers van [email protected] toonden zich vooral verrast dat LiquidDesign een gietproduct is en niet in banen wordt gelegd. Hierdoor ontstaat een volledig naadloze vloerbedekking die elastisch, maar tegelijk taai is, waardoor de vloer ook tegen een stootje kan. De beursbezoekers waren ook positief over de vele kleurmogelijkheden van LiquidDesign. In principe is elke kleurstelling mogelijk en vanaf januari 2017 biedt Forbo Eurocol een basisassortiment van maar liefst dertig kleuren.

Innovatieve vloerbedekking

LiquidDesign is samengesteld uit kurk, lijnolie en een biopolymeerbindmiddel. Dit geeft deze bijzondere vloerafwerking zijn natuurlijke look & feel en hoogwaardige uitstraling. Daarom positioneert Forbo Eurocol LiquidDesign op de markt als een innovatieve vloerbedekking, niet als een gietvloer. Worden PU- en epoxygietvloeren doorgaans voor traditionele toepassingen gebruikt, zoals magazijnen, entrees, bedrijfshallen en parkeerdekken, LiquidDesign is een ideale vloerafwerking voor scholen, ziekenhuizen, buurthuizen en kantines, maar ook voor woningen, winkels of hotels. In een stroevere uitvoering is het ook geschikt als sportvloer, door een aangepaste samenstelling en lak.

Voordelen van LiquidDesign ten opzichte van vloerbedekking op de rol

De voordelen van LiquidDesign ten opzichte van vloerbedekking op de rol liggen voor de hand. Omdat het product vloeibaar wordt aangebracht, zijn er geen (las)naden in het werk, dus ook geen snijverlies en is er geen banenplan nodig. LiquidDesign aanbrengen is ook sneller en arbo- en verwerkingsvriendelijk. Het Eurocol-product wordt geleverd in twee componenten, in 15-kg jerrycans, terwijl een rol vloerbedekking – voor versnijden – al gauw 150 tot 250 kilogram weegt. Verder bevat LiquidDesign geen weekmakers, is het emissiearm, duurzaam en slijtvast. Forbo Eurocol adviseert de vloer vooraf te egaliseren, maar LiquidDesign is vergevingsgezind voor kleine oneffenheden. Deze worden tijdens de verwerking eenvoudig gladgestreken, van plint tot plint. Nog een voordeel: in tegenstelling tot aardolieproducten zijn de natuurlijke grondstoffen in LiquidDesign hernieuwbaar.

Marktpotentie

LiquidDesign is een prima voorbeeld van de actieve productontwikkeling van Forbo Eurocol, om competitief te blijven op de vloerenmarkt. In navolging van het succes van BetonDesign, de vloer- en wandafwerking met betonlook, verwacht men in Wormerveer veel van dit innovatieve product. Niet in de laatste plaats door de enthousiaste ontvangst op [email protected]

LiquidDesign in het kort:

  • Esthetische, natuurlijke uitstraling
  • Geen (las)naden, banenplan en snijverlies
  • Aanbrengen van plint tot plint, dus geen extra afwerking
  • Elastisch maar taai, slijtvast, vuilbestendig en emissiearm
  • Vele toepassingen en kleuren

Neem voor meer informatie over deze mooie nieuwe technologie contact op met Ruud Vaessen, uw contactpersoon bij Architecten Showroom Amsterdam voor Eurocol.