Desso presenteert tijdloos design in Milaan tijdens Salone del Mobile

Published by

Posted on 6 maart 2017

Onder de titel ‘Masterly – The Dutch in Milano’ strijkt ook dit jaar een Nederlands paviljoen neer tijdens designbeurs Salone del Mobile. In het fascinerende Palazzo Francesco Turati tonen ontwerpers en bedrijven het beste design en ambachtelijk vakwerk dat Nederland te bieden heeft. Desso, onderdeel van Tarkett, neemt als vooraanstaand merk in duurzame en innovatieve tapijten deel aan de succesvolle tentoonstelling. Bezoekers zullen door Desso getrakteerd worden op een presentatie van tijdloos textiel. Vanuit Essentials, een collectie die teruggrijpt naar de basis en essentie van design, worden Iconic en Jeans getoond. Deze interpretaties van klassieke iconen worden vergezeld door een nieuw icoon in textiele vloeren: Desso&Ex. De tentoonstelling is te bezoeken van 4 tot en met 9 april.

Desso brengt ode aan essentie van design

Het designteam van Desso is voor nieuwe collecties doorlopend op zoek naar bronnen van inspiratie. Die vindt zij in hedendaagse trends en ontwikkelingen, maar ook in traditionele ambacht en historische iconen. De uitkomst van het ontwerpproces van Iconic en Jeans is een eerbetoon aan klassiek design met een hedendaagse interpretatie. Iconic huldigt de oervorm van kleur, met een subtiele caleidoscoop aan kleuren. Jeans bestaat uit een lijn van zes individuele interpretaties van denim, de meest iconische stof ter wereld. Ook te zien is Desso&Ex, een collectie geïnspireerd door verweerde kleuren en gelaagdheid in patronen uit de kunstwereld, waarin het verbinden van mensen, ruimten en verschillende elementen centraal staat. Deze elementen zijn samengevoegd tot een inspirerende presentatie in het centrum van Milaan.

Ludwig Cammaert, ‎Design & Technical Development Director bij Desso: “Voor alle producten die wij ontwerpen streven we een perfecte synergie van creativiteit, functionaliteit en duurzaamheid na. Tapijt met een superieure uitstraling, dat bovendien bijdraagt aan een gezondere en prettigere leef- en werkomgeving. Desso is zeer verheugd te zijn geselecteerd als een van de deelnemers aan deze unieke tentoonstelling. Om gerekend te worden tot het beste design en ambachtelijk vakwerk dat Nederland te bieden heeft, daar is het team designers zeker trots op. We kijken ernaar uit om bezoekers meer te vertellen over de inspiratie en gedachten achter een paar van onze recente collecties.”