LiquidDesign voorziet in behoefte aan innovatieve vloerbedekking

Published by

Posted on 6 maart 2017

 

LiquidDesign wordt gezien als een aantrekkelijke nieuw product voor de projectinrichter, dat zich duidelijk onderscheidt van conventionele gietvloeren en andere vloerafwerkingsproducten.

Volgens Sales Director Rob Eijgelsheim laat de positieve respons op LiquidDesign zien dat Forbo Eurocol met de ontwikkeling van deze innovatieve vloerbedekking duidelijk in een behoefte voorziet. ‘Twee jaar geleden introduceerden we op [email protected] BetonDesign. Een innovatief Eurocol-product met fraaie betonlook voor vloer en wand, dat in korte tijd een sterke marktpositie heeft weten te veroveren. Ook LiquidDesign onderscheidt zich van bestaande producten, dankzij zijn natuurlijke, esthetische uitstraling en verwerkingsvriendelijke eigenschappen. Deze verrijking van het Eurocol-assortiment wordt merkbaar door onze klanten gewaardeerd.’

Hoogwaardige vloerbedekking
Kurk, lijnolie en een biopolymeerbindmiddel zijn de belangrijkste componenten van LiquidDesign, waaraan het zijn natuurlijke look & feel en esthetische uitstraling te danken heeft. Deze natuurlijke grondstoffen zijn bovendien hernieuwbaar, dus milieuvriendelijk.

‘Dankzij deze aantrekkelijke eigenschappen positioneert Forbo Eurocol LiquidDesign als een hoogwaardige vloerbedekking en niet als een gietvloer’, legt Rob Eijgelsheim uit. ‘Het is de ideale vloerafwerking voor scholen, ziekenhuizen, buurthuizen en kantines, maar ook voor winkels, woningen of hotels. Voor grotere projecten is LiquidDesign in de toekomst in iedere gewenste kleur te produceren. En met een aangepaste samenstelling en lak is het in een stroevere uitvoering ook prima geschikt als sportvloer voor gymzalen.’

Voordelen
Naast de fraaie natuurlijke uitstraling van LiquidDesign, zien architecten en projectinrichters ook andere voordelen. ‘Sommige beursbezoekers waren bij het bekijken van de monsters verrast dat LiquidDesign een gietproduct is’, zegt Rob Eijgelsheim. ‘Hierdoor heb je geen (las)naden in het werk en het resultaat is richtingloos. Ook heb je geen banenplan en snijverlies, zoals bij vloerbedekking op de rol. De vloer voelt comfortabel en relatief zacht aan, is geluiddempend en krasbestendig. LiquidDesign is eenvoudig aan te brengen na het mengen van de twee componenten uit 15-kg jerrycans. Dat werkt een stuk lichter dan met een rol vloerbedekking, die voor het versnijden al gauw 150 tot 250 kilogram weegt. LiquidDesign bevat geen weekmakers, is emissiearm, duurzaam en slijtvast. Vooraf egaliseren is altijd aan te raden, maar kleine oneffenheden worden tijdens de verwerking eenvoudig gladgestreken, van plint tot plint. Eigenlijk biedt LiquidDesign alleen maar voordelen.’

Verwerkingsvriendelijk LiquidDesign

  • Verwerken op een vlakke, bij voorkeur geëgaliseerde vloer
  • Twee componenten mengen uit 15-kg jerrycans
  • Emissiearm dus arbovriendelijk
  • Aanbrengen met spaan van plint tot plint, dus geen extra afwerking
  • Uitrollen met prikkerrol
  • Na droging aflakken voor matglanzend resultaat
  • Beloopbaar na 12 – 24 uur
  • Volledige hardheid lak na 8 dagen

Neem voor meer informatie over deze mooie nieuwe technologie contact op met Ruud Vaessen, uw contactpersoon bij Architecten Showroom Amsterdam voor Eurocol.