De wereld van µ

Published by

Posted on 12 april 2017

Een nieuwe vloertegelserie van Mosa die een nieuwe manier biedt om tijd en ruimte te definiëren.

μ [mu] tegels reageren op veranderingen in de lichtinval, waardoor de kleur van de tegels in de loop van de dag subtiel verandert. De serie is geïnspireerd door de bijzondere relatie tussen licht en het kleurenspectrum. Op basis van uitgebreid onderzoek naar natuurkundige principes, oude Griekse filosofie over kleur en hedendaagse ontwerptrends heeft Mosa een eigen interpretatie van kleur ontwikkeld. Het resultaat? Eigentijdse keramische oppervlakken met een veelzijdige en speelse, voortdurend veranderende verschijning.

De vierde dimensie

Mosa’s specialisten onderzochten keramische pigmenten, hun onderlinge interactie en de relatie met elementen zoals licht, afstand en invalshoek, en gekleurde voorwerpen. Door veranderingen in de lichtinval in een ruimte verandert ook het uiterlijk van een μ-vloer, met ongrijpbare kleureffecten die blijven verbazen. μ tilt de driedimensionale ruimte waar de vloer zich in bevindt naar een hoger niveau door het toevoegen van een vierde dimensie, namelijk tijd.

Verfrissend compact

Elke tegel van de μ-serie is een combinatie van talloze kleuren; een optische mix van miljoenen heldergekleurde korreltjes die worden gemaakt door keramische pigmenten te mengen met klei. Door het natuurlijke valgedrag van granulaat ontstaat een levendig kleureffect.

De tegels zijn verkrijgbaar in vier neutrale hoofdkleuren: wit, lichtgrijs, grijs en bruin en in het formaat 60 x 60 centimeter. De unieke samenstelling van verschillende, heldere tinten maakt dat de tegels onder invloed van licht van kleur veranderen. Dit draagt bij aan de identiteit van μ. Onderscheidend, veranderlijk en ongrijpbaar, maar ook energiek van aard.

Benieuwd geworden naar µ?

Peter Derkse en Joanne Schuitemaker laten u graag kennismaken met µ bij het Mosa Architectural Center in de Architecten Showroom Amsterdam.