„Micro Living“ en „Smart Home“ live beleven tijdens Interzum

Published by

Posted on 28 april 2017

Interzum-Award „Best of the best“ voor nieuwe meubelverbinders

„Micro Living“ en „Smart Home“ live beleven

Häfele denkt verder en blijft zijn motto “Meer leven per vierkante meter” trouw. Op de stand in hal 7 B/C040 laat het bedrijf u de meubeltechniek als geheel ervaren, en presenteert noviteiten, innovatieve producten en slimme en digitale netwerkvorming tussen meubels en ruimten rondom de megatrends „Micro Living“en „Smart Home“.
Häfele voldoet aan zijn traditionele rol als innovator van de branche met twee meubelverbinder-noviteiten, die recentelijk bekroond zijn met de Interzum Award 2017. De enkeldelige Ixconnect spreidverbinder 8/25 won met het predicaat “Best of the best” de hoogste onderscheiding. Een andere prijs werd toegekend voor de nieuwe Easy Storage-verbinder, een universele verbinding voor binneninrichtingen. Vergeleken met de gangbare verbindingen halveert hij de montagetijd van binneninrichtingen uit het assortiment van Easy Storage. De meubelverbinders op het erepodium zijn voorbeelden voor een omvangrijke meubelcompetentie maar ook voor Easiness Engineered by Häfele, een credo dat eenvoud en gemak voor de klanten tot een hoogste gebod heeft verheven.

De internationale trends “Micro Living”, comfortabel wonen in een kleine ruimte en “Smart Home”, verbinding van meubels met hun omgeving, intelligente regeling en aanpassing aan verschillende woonsituaties en dagindelingen van de mensen, vormen een uitdaging voor de meubelbranche, en verlangen passende antwoorden. Häfele begrijpt wat meubels betekenen, vergroot consequent zijn aanbod als systeempartner en heeft daarbij altijd zijn klant in het vizier. Bij de Interzum toont het bedrijf nieuwe wegen naar de toekomst. Live en 1:1 beleeft de bezoeker op de stand hoe intelligente meubels met uitgebreide functies ruimten bepalen en veranderen, zoals ze bijvoorbeeld via Häfele Connect geheel nieuwe dimensies ontsluiten, bijvoorbeeld per smartphone-app.

In de drie grote themagebieden “Micro Living”, “Smart furniture meets smart home” en “Meubeltechniek in zijn totaliteit gezien” vat Häfele bij de Interzum de uitdagingen van onze tijd samen. Het Häfele-concept “Micro Living” bekoort met inspirerende functionaliteit en signaleert nieuwe marktkansen voor de meubelindustrie. Het omvat meubelideeën die passen in de nieuwe wereld van de algemene schaarste en prijsverhoging van woonruimte, en de versmelting van woonruimten tot nieuwe, vaak kleinere eenheden.
In deze wereld, waarin de digitalisering van woon- en leefruimten en de netwerkvorming in huis met reuzenschreden voortschrijden, waarin “Smart Home” realiteit wordt, zijn netwerken en digitale regeling steeds belangrijker.

Als internationale marktleider kent Häfele de wereld van de beslagtechniek, de meubelbranche en de meubels als geen ander, heeft ruime ervaring en competenties op alle gebieden, in de meubelbouw, in de binneninrichting, in het openen en sluiten, en ook in de stroomvoorziening van meubels. Deze expertise past het bedrijf toe in nieuwe producten en inspirerende ideeën tegen de achtergrond van een holistische visie op meubels: in de gehele procesketen van de prestaties, en speciaal op de behoeften van de meubelindustrie toegesneden, dat moge duidelijk zijn.

“Verder denken, voor onze klanten in de meubelindustrie en voor de gebruikers van dergelijke slimme meubels in een nieuwe tijd, dat is ons credo”, zegt de directeur van het bedrijf Sibylle Thierer.

Häfele Connect koppelt meubels en ruimten

Häfele Connect is het nieuwe systeem en de sleutel tot slimme, verbonden meubels en ruimten. Als basis dient hier het internationaal succesvolle LED-verlichtingssysteem Loox voor licht en sound in meubels, dat dankzij zijn plug & play-systematiek en een globale connectiviteit ook voor toekomstige toepassingen stroomtoevoer naar alle soorten meubels zeer eenvoudig maakt.

Intelligente software ontsluit per app de weg naar het meubel en uiteindelijk ook tot omvangrijke volledige ruimteregeling. Openen belichten, configureren: Häfele toont industrie en ambacht via voorbeelden wat er momenteel reeds mogelijk is.

Denkmodel Häfele Concept: meubelsysteem voor Micro Living

De comprimering van woonruimte en de ononderbroken toestroom naar stedelijke agglomeraties, dat brengt wonen op zich in beweging. Scheidingswanden verdwijnen, leefruimten groeien aaneen. Wat in de woonkeuken reeds lang realiteit is, zal binnenkort ook gelden voor alle andere ruimten. Als leefruimten samenvloeien en meubels de woonzones definiëren, neemt de betekenis van de binneninrichting toe: het beslag definieert het meubel.
Het denkmodel Häfele Concept voor flexibel wonen en werken in een kleine ruimte maakt met een voorbeeld van een studenten- en een business-appartement duidelijk wat de bedoeling is. Beide woningen bestaan uit industrieel, in modulaire rastermaat geproduceerde meubelen, een innovatief idee dat de branche nieuwe impulsen zal geven.

Meubeltechniek in zijn totaliteit gezien – vele noviteiten

Meubeltechniek wordt de doorslaggevende innovator voor de nieuwe woonwereld. Zij geeft het meubel de benodigde ruimtebesparende flexibiliteit in het dagelijks gebruik, en creëert de voorwaarden voor comfortabel wonen en werken in kleine eenheden. Tegen deze achtergrond biedt vooral een ruime en holistische visie op het meubel oplossingen voor industrie en ambacht die bruikbaar zijn en een goede toekomst hebben.

Product-highlights op de Häfele-stand op de jaarbeurs

Bij Häfele zijn er veel noviteiten rondom licht, meubelverbinders, kastsystemen, schuiven en kleppen.

De grote thema’s op het gebied van innovatie gaan onder meer om:

  • het Häfele Loox LED-verlichtingssysteem. Het wordt met een update van veel producten (onder andere deuropeners voor Häfele Connect) de toegang tot de slimme wereld van meubels en ruimten. In de Loox-tunnel worden met de Häfele Connect app regelbare producten gebruikt.
  • de Häfele Easy Storage-kastinterieurs met systeem. Daarbij gaat het om een compleet systeem voor de inrichting van kasten uit één hand. Of het nu uittrekelementen, riemhouders, schoenenrekken of broekhouders betreft, alles is mogelijk in het kastinterieursysteem Easy Storage van Häfele, uit één stuk en in één vormtaal. Zo waardeert de industrie haar kasten segmentgericht op. Het systeem is internationaal in gelijke vorm leverbaar.
    Maar het beste is: met de nieuwe verbinder (die zojuist de Interzum Award 2017 heeft gewonnen) kunt u alle elementen zonder gereedschap monteren en demonteren. Gereedschapsloos is de actuele trend in de meubelbouw. De gereedschapsloos monteerbare Easy Storage verbinder reduceert de montagetijd met 50% ten opzichte van geschroefde verbindingen. Hij is de kern van het gelijknamige systeem van kasten en stellingsystemen.
  • Häfele Ixconnect, het assortiment meubelverbinders. Wat betreft innovatie en ervaring is Häfele hier niet te evenaren. De nieuwe, zonder omzetting in ieder productieproces integreerbare producten, de kleine enkeldelige, gereedschapsloos toepasbare en de grote enkeldelige spreidverbinders voor de rationele meubelbouw, zullen de branche enthousiast maken. De kleine heeft reeds de Interzum Award 2017 “Best of the best” gewonnen! Hij onderscheidt zich in eenvoud en snelheid bij de montage. Deze onzichtbaar gemonteerde Ixconnect spreidverbinder 8/25 voor de montage van lichte meubels wordt in standaard 8-mm-boringen gebruikt. Hij verbindt meubels door samendrukken. Andere voordelen: een product voor alle plaatdiktes, en een zeer eenvoudige hantering.

Ook de nieuwe enkeldelige Ixconnect spreidverbinder 8/60, eveneens onzichtbaar, is met slimme techniek speciaal ontwikkeld voor grotere meubels, en creëert in constructie en design nieuwe mogelijkheden voor de industrie.

Dan is er nog de Häfele Ixconnect legplankverbinder Tab15 – eveneens een verfijnde nieuwe ontwikkeling die toonaangevend is.

 

  • het Moovit MX ladensysteem. Dit systeem is met vloeistofdempers en nieuwe ladehoogten nog comfortabeler en flexibeler geworden.
  • het Häfele Slido schuifdeursysteem. Dit is nu voor alle toepassingen uitgerust met innovatieve demping rondom (sluit-, middendeur- en openingsdemping). De eenvoudige montage van schuifbeslag en demping zijn inclusief.
  • het Free-klepbeslag. Ze vieren, in alle denkbare openingstypen met stroomtoevoer en gecertificeerd, hun première. De Free Flap 1.5, een uiterst economisch bruikbaar kunststof klepbeslag voor klepgewichten van 1-5 kg, krijgt bij de Interzum een grote broer voor 1-8 kg zware kleppen.
  • het plintverstelsysteem Häfele Axilo – de verlengde arm voor de corpus-nivellering. Iedere keukenmonteur kent de problemen bij de nivellering van keukenmeubels via de stelpootjes, met name via de achterste. Het nieuwe slimme verstelsysteem van Häfele maakt daar een eind aan. De instelling vindt ergonomisch en rugvriendelijk vanaf de voorzijde plaats, onder gelijktijdige controle van het waterpas. Aan het einde spaart men zo tot 50% montagetijd. Kleine ingreep, groot effect.
  • De multifunctionele spiegel verenigt licht met regeling, spiegelverwarming en sound in één product, natuurlijk intuïtief bedienbaar via design-touch-schakelaars of, bij sound per app, via afstandsbediening, en gestreamd via tablet of smartphone.

Klanten profiteren van Easiness. Engineered by Häfele

Alle nieuwe producten uit eigen ontwikkeling en productie die op de Häfele-stand worden getoond, belichamen deze filosofie van eenvoud en gemak. „Easiness. Engineered by Häfele“ – dit motto is programma, want Häfele beslagtechniek wordt ontwikkeld en op de markt gebracht met het doel het leven voor gebruikers eenvoudiger te maken: eenvoudiger bij de selectie, bij de bestelling, bij de verwerking en natuurlijk bij het gebruik.

Omvangrijk dienstverleningsaanbod

Vast onderdeel van dergelijke innovatieve beslagtechniek is een ruim dienstverleningsaanbod en advies door de Häfele industrieafdeling EWW. Häfele key-accounters begeleiden de meubelindustrie langs de gehele procesketen, van de ontwikkeling van nieuwe meubels tot aan de aflevering aan de eindgebruikers. Bovendien wordt er graag een beroep op hen gedaan om ideeën te leveren, als het om de vervulling van individuele eisen gaat. Samen met uw klanten ontwikkelen de ingenieurs van Häfele altijd weer klantspecifieke, beslagtechnische oplossingen en individuele aanpassingen, die belangrijk zijn geworden voor het succes op de meubelmarkt.

De Häfele-stand zal ook dit keer weer ontmoetingspunt en innovatieve marktplaats zijn voor de branche. Het loont om wat extra tijd te reserveren.

Graag tot ziens op de Interzum, 16-19 mei Keulen. Onze stand staat in Hal 7 stand B/C40.

ADD A COMMENT