Deze prachtige bloem wordt gebruikt om Marmoleum mee te maken

Published by

Posted on 3 juli 2017

 

De vlasbloem staat in bloei en dat duurt exact vijf uur

De vlasbloem, een belangrijk ingrediënt voor de productie van linoleum, staat deze maand in bloei en die bloei duurt exact vijf uur. Een heel veld is in twee weken uitgebloeid. De prachtige blauwe bloem sterft na zijn kortstondige ‘zwanendans’ af en in juli worden de velden – onder andere in Friesland en Flevoland, maar de meeste in Canada – geoogst om het lijnzaad, waar lijnzaadolie uit wordt geperst, het hoofdbestanddeel van Forbo Floorings Marmoleum, te winnen.

 

Maak kennis met Marmoleum.

Een fascinerende wereld van kleuren en dessins. Met een breed scala aan collecties biedt Marmoleum ongekende mogelijkheden. Ons doel is een excellente vloer met optimale eigenschappen voor elke omgeving. Een hygiënische vloer, geïnspireerd door de natuur. Forbo’s linoleumvloeren, bekend onder de merknaam Marmoleum, staan voor veelzijdigheid, duurzaamheid en kracht. Een materiaal dat zowel ecologisch als economisch waarde toevoegt aan alle moderne en eigentijdse architectuur.

Wilt u meer informatie over Marmoleum neem dan contact op met Daan Jonkhout, uw contactpersoon bij Architecten Showroom Amsterdam voor Forbo.