NIEUW: de Pixelate & Metallic shades collectie

Published by

Posted on 2 oktober 2017

 

De tapijtcollectie ‘Make It Your Own’ van DESSO® is ontworpen om architecten en ontwerpers te inspireren tot gebruik van textuur, kleur en materiaaleffecten om de vloer als geheel een eigen, uniek verhaal te laten vertellen. Deze collectie is nu uitgebreid met 2 nieuwe collecties: Pixelate & Metallic shades.

 

MAKE IT YOUR OWN II:DESSO® Pixelate
Een opvallende tapijttegel die door kleurovergangen een uniek vloerdesign creëert

 

Chromatische kleurlagen vormden de inspiratie voor de DESSO® Pixelate tapijttegels: het subtiele kleurverloop geeft ontwerpers de mogelijkheid om te werken met kleurlagen en intensiteit en zo een unieke ruimte te creëren.

De tegels zijn verkrijgbaar in acht kleuren, waaronder heldere en neutrale kleuren. Tevens laten de tegels een overgang zien tussen twee verschillende garens, van effen naar meerkleurig.

Elke tegel heeft een andere kleurovergang en de tegels zijn ontworpen om willekeurig te worden gelegd: ideaal voor ontwerpers die met kleur unieke ruimten willen creëren. De willekeurige legrichting leidt tot een bijzonder resultaat waarbij het kleurverloop van de producten in verschillende richtingen loopt en met elk gebruik een apart design wordt gecreëerd.

 

MAKE IT YOUR OWN II: DESSO® Metallic Shades
Speelse effecten met metallic glans en mattinten

 

 

 

 

 

De collectie Metallic Shades is ontworpen om architecten en ontwerpers uit te nodigen te experimenteren met de effecten van metallic glans en mattinten. Het assortiment Metallic Shades van DESSO® kan een subtiel en toch glansrijk resultaat in één kleur creëren of gecombineerd worden voor meer diepte en contrast.

Elke kleur is verkrijgbaar in twee verschillende tegels met een verschil in intensiteit van de metallic garens. Zo kunnen ontwerpers de tegels gebruiken om een grote vloer in één kleur te leggen of ze te combineren om zones tussen gebieden te maken.

Alle tapijttegels in de ‘Make It Your Own’-collectie van DESSO® zijn ontworpen om architecten en ontwerpers te laten spelen met texturen, kleuren en materiaaleffecten en hun eigen verhaal te vertellen. De producten in de collectie kunnen zo worden gelegd en gecombineerd dat afzonderlijke zones worden gecreëerd, wat kan bijdragen aan het welbevinden van mensen op de werkplek.

In overeenstemming met onze Cradle to Cradle®-filosofie wordt Metallic Shades geleverd met een EcoBase™-tapijtrug die voor 100% herbruikbaar is. Ook bevatten de tapijttegels 100% verwerkte kalk van lokale waterleidingbedrijven. DESSO® is het eerste tapijtmerk ter wereld die gebruikmaakt van geüpcycled calciumcarbonaat (kalk).

Kijk hier voor meer informatie over de Desso Make it Your Own collectie of neem voor meer informatie contact op met Dirk van Gestel of Marith Thies.