Levenslessen en koffie bij nieuwe School of Life

Published by

Posted on 5 oktober 2017

 

Toepassing natuurlijke materialen zoals Marmoleum geven clean en cosy gevoel

Op hun nieuwe locatie, aan een van de drukste kruispunten van Amsterdam op de rand van de Pijp en het centrum, wilde de Nederlandse tak van The School of Life een plek creëren waar mensen even stil kunnen staan. Letterlijk, door binnen te lopen voor een boek en een kop koffie, maar ook figuurlijk. Een van hun slogans is niet voor niets ‘Ik sta even stil en dat is een hele vooruitgang’. Nastasja Schutte van Studio Schutte ontwierp het fraaie, warme en gezellige interieur.

 

Met classes, lezingen en evenementen wil The School of Life ‘mensen in contact brengen met inzichten uit 2500 jaar cultuur en wetenschap om aan de hand daarvan een wijzer en mooier leven te leiden’, zoals ze het zelf formuleren. Bij The School of Life denk je na over de belangrijkste onderwerpen uit je dagelijkse leven: werk, vriendschap, liefde, geld, familie en meer. Daar hoort een interieur bij wat aan bepaalde eisen voldoet.

Opdracht bij het ontwerp was dat de plek rust moest uitstralen en clean and cosy moest zijn. Natuurlijke materialen als hout, leer, glas en metaal vormden de basis voor de inrichting. Op de begane grond resulteerde dat uitgangspunt in een strakke, grijsgroene Marmoleum vloer van Forbo.

Een neutrale, warme ondergrond voor de houten meubels en grote planten in terra cotta potten op boomstammetjes. ‘En een vloer die net even anders en warmer is dan de onbewerkte of geschilderde betonvloeren zoals je ze nu veel ziet in winkels en koffietentjes’, aldus Schutte.

Het duurzame en ijzersterke Marmoleum komt ook terug op de vloerdelen van de houten tribunes in de classroom. Een ruim drie meter hoge houten wand, met speels verspringende nisjes met doorkijk – een van de leuke vondsten van Schutte – scheidt de ruimte van de boekenwinkel waar je koffie of een sapje kunt drinken. Een aanzienlijk gedeelte van de basic meubels is ook door de interieur-designer zelf ontworpen.

In de classroom vinden inmiddels dagelijks classes plaats. Iedereen is welkom voor koffie en levenslessen.