FSB introduceert nieuwe deurkruk 1242

Published by

Posted on 5 februari 2018

 

FSB heeft de nieuwe productfamilie 1242 gepresenteerd. Het nieuwe design is een ontwerp van de Britse architect en designer John Pawson.

John Pawson heeft op subtiele wijze het bekende deurkrukmodel Reichsform van Hans Poelzig een nieuw leven ingeblazen en een moderne, bronzen uitstraling gegeven. Het bijna honderd jaar oude ontwerp van Poelzig had als filosofie dat een deurkruk prettig in de hand moest liggen. Deze gedachte en de filosofie van het grijpen – die FSB consequent in al haar deurkrukmodellen hanteert – inspireerde Pawson tot het ontwerp van de productfamilie 1242.

Exclusief

De nieuwe productfamilie 1242 is exclusief verkrijgbaar in massief brons. Bijpassende raamkrukken, profieldeurkrukken met en zonder verkropping, rozetten, schilden en grepen maken de productfamilie compleet. Daarnaast is ook de deurkruk 1243 leverbaar. Dit model past in dezelfde lijn, maar is geschikt voor deuren en nooduitgangen waarbij de EN179-certificering noodzakelijk is.

Voor meer informatie neemt u contact op met Barend ter Brake, uw contactpersoon bij Architecten Showroom Amsterdam voor FSB Nederland.