BNO interieurzaken: Stedelijk Interieur

Published by

Posted on 6 februari 2018

BNO Interieurzaken organiseert een serie informatieve bijeenkomsten in de Mosa Design Studio in Amsterdam.

Tijdens deze eerste middageditie op 15 maart a.s. kijken we naar de inrichting van de openbare ruimte. Welke rol spelen ontwerpers en interieurarchitecten bij planning en inrichting van de openbare ruimte? Welke zaken kom je tegen? Wie wordt de gebruiker en wat wil deze?

 

Sprekers

ipv Delft is gespecialiseerd in het ontwerpen, engineeren en realiseren van grote infrastructurele projecten; van tunnels tot (fiets)bruggen en van banken tot verlichting. Ontwerper Ivo Mulders gaat in zijn presentatie onder andere in op de realisatie van de onderdoorgangen in het Bio Science Park in Leiden en de op 5 februari in gebruik genomen Spaarndammertunnel in Amsterdam.

Voor woningcorporatie Woonbedrijf in Eindhoven ontwikkelde het Rotterdamse STUDIO 1:1 verschillende strategieën waardoor het Woonbedrijf blijvend kan bijdragen aan het behouden en het versterken van de biodiversiteit in Eindhoven. Partner en ontwerper Lucas Zoutendijk vertelt onder andere over de app voor bewoners die door middel van augmented reality een andere kijk op de buurt biedt.

Van grootschalige stedebouwkundige plannen tot aan concrete inrichting van private ruimtes, VLUGP, ontwerpt op alle schaalniveaus. Met een ontwerp voor Machaon Valley won VLUGP de internationale competitie voor een nieuwe woonwijk voor 17.000 inwoners bij de Russische stad Kazan. Landschapsarchitect Henk Schuitemaker over werken binnen deze internationale context.

Ontwerpbureau Buitenom houdt zich al 15 jaar bezig met de inrichting van ruimtes en pleinen die nadrukkelijk uitnodigen om te worden gebruikt. Partner en ontwerper Minka Haverkorn bespreekt aan de hand van Kieke-Boe op IJburg in Amsterdam hoe je ruimte geeft aan spelen, verstoppen en picknicken op een beperkt vloeroppervlak?

Het programma van 15 maart ziet er globaal als volgt uit:

15.30 uur inloop met een stevige kop soep, koffie of thee
16.00 uur lezingen
17.30 uur drinks & nibles
18.00 uur einde

Toegang is gratis.

Aanmelden kan tot 8 maart a.s.

Aanmelden is noodzakelijk en kan tot 8 maart ivm de catering via [email protected] Blijf op de hoogte van het gehele aanbod door een gratis abonnement op: BNO Nieuws.

Foto: Bio Science Park Leiden, ipv Delft