Luxaflex® sponsor van Nationaal BREEAM Congres

Published by

Posted on 4 maart 2018

Het Nationaal BREEAM Congres zal op dinsdag 20 maart 2018 zal voor de tweede keer plaats vinden. Het thema van het congres is dit jaar: “circulariteit meetbaar maken.” Dit evenement, dat voor iedereen toegankelijk is die geïnteresseerd is in BREEAM-NL, vindt plaats in de Rotterdamse Schouwburg. (https://www.dgbc.nl/agenda/nationaal-breeam-congres)

Luxaflex® Nederland is sponsor van het BREEAM-congres 2018. Luxaflex® omarmt het thema circulariteit al geruime tijd. Luxaflex® aluminium jaloezieën bestaan al sinds jaar en dag voor meer dan 98% uit gerecycled aluminium. Recentelijk is deze ‘design classic’ ook Cradle to Cradle Certified™ op het niveau brons.

Ook het nieuwe Luxaflex® EOS 500 Xcel rolgordijnsysteem is Cradle to Cradle Certified™ op het niveau brons. Hetzelfde geldt voor 26 rolgordijnweefsels in de Luxaflex® collectie. Hiermee heeft Luxaflex® veruit de breedste collectie Cradle to Cradle Certified™ weefsels in de markt. In combinatie met het Xcel hardware systeem kan een breed palet aan volledig Cradle to Cradle Certified™ rolgordijnen worden geleverd.

Op het Nationaal BREEAM-congres zal Luxaflex® een aantal Cradle to Cradle Certified™ zon- en lichtweringsoplossingen tonen.

Certificering volgens het Cradle to Cradle Certified programma past in Luxaflex®’ strategie om haar producten zoveel als mogelijk te baseren op gezonde materialen. Dit houdt in dat materialen geen nadelige effecten op mens en milieu mogen hebben. Deze materialen zijn daardoor uiteindelijk ook weer een goed uitgangspunt voor hergebruik en recycling. Met deze certificaten zijn in de aantoonbaarheid en meetbaarheid van de duurzaamheid van deze producten belangrijke stappen gezet.

Luxaflex® is het belangrijkste raamdecoratie merk van Hunter Douglas, dé wereldmarktleider in raambekleding en architecturale producten. Het merk ontstond in 1951 en introduceerde de aluminium horizontale jaloezie. Sindsdien worden regelmatig innoverende producten gelanceerd, in binnen- en buitenzonwering. Uitgangspunt hierbij is dat eenieder een persoonlijke stijl kan creëren met de producten van Luxaflex®. Daartoe worden functionaliteit, esthetiek, licht- en warmtewering gecombineerd, zodat inspirerende, hoogwaardige en marktgeoriënteerde collecties ontstaan.

Wilt u meer informatie over de producten van Luxaflex? Mark Jongkind informeert u graag.

ADD A COMMENT