Vakdag – 21 juni – Connecting the Brands

Published by

Posted on 29 maart 2018

 

Architecten Showroom Amsterdam organiseert weer een Vakdag – Connecting the Brands op donderdag 21 juni 2018.

 

De dag staat in het teken van interessante lezingen, productpresentaties en workshops.

Verder is er de interessante centrale eindlezing – kleurenstudie TARKETT, de invloed van kleur en materialen in leeromgevingen. Door Fabienne Bruyninckx, Bruyninckx Designers

De omgeving draagt in grote mate bij aan de vorming en persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren. Behalve een bijdrage te leveren in decoratief opzicht, werkt kleur direct in op onze emoties, ons gedrag en ons welzijn. Designer en kleurendeskundige Fabienne Bruyninckx vertelt meer over het diepgaand onderzoek dat zij deed naar de emotionele impact van kleur en het effect van kleur op het gedrag van gebruikers. U zult een heel aantal concrete adviezen verwachten waarmee u direct aan de slag kan in uw dagelijks werk.

Tussendoor is er een zomerse lunch van Madame Délicieux en maakt een barista de hele ochtend koffie ( en thee) naar keuze voor jullie.

Aan het eind van de dag ontvang je een goodie bag met onder andere het boek kleurenstudie Fabienne Bruyninckx, zodat je nog even kunt nagenieten van deze inspirerende dag

Tijdens de aanmelding maak je jouw keuze voor vier verschillende workshops en lezingen. We doen ons uiterste best je de workshops van jouw keuze te laten doen maar het zou kunnen dat het een enkele keer niet lukt, afhankelijk van de aanmeldingen.

Aanmelden

 

Je kunt kiezen uit de volgende workshops en lezingen: 

Architecten Showroom Amsterdam: 

Workshop Instagram & mobiele fotografie door Eef Ouwehand

Instagram is hot. Hoe kun je Instagram inzetten voor jouw bedrijf? Wat is nu interessant om te delen en hoe leg je dat goed vast? Hoe gebruik je de bewerkingstools en stories? Kortom hoe vertaal je op een praktische manier jouw verhaal naar inspirerend beeld voor je volgers. In deze workshop leer ik je de ins & outs van Instagram en daarnaast leer ik je dé tips en tricks om professioneel uitziende smartphone foto’s te maken.

Dock Four:

Ontwerpen met Stylepads. Een interactieve workshop waarbij de deelnemers ter plekke een wand kunnen samenstellen. Van iedere Stylepad is een miniatuur aanwezig van 6 x 6 cm. Deze kunnen samen geplakt worden tot een geheel ontwerp.

Dynamobel:

Workshop Ergonomie en de halve waarheid.

Hot items: Akoestiek en Staand werken. Tijdens de workshop zal Dynamobel kort tips en trics laten zien hoe je op eenvoudige manier akoestiek kunt aanpakken. Wat betreft het staand werken stelt Dynamobel dat zitten het nieuwe roken is. Stof tot discussie wellicht!

Eurocol:

Workshop BetonDesign. Een decoratieve betonlook wand- of vloerafwerking is eenvoudig te realiseren met een pasteuze afwerklaag van BetonDesign. Tijdens de workshop kun je kennismaken met de nieuwste kleuren Betondesign en zien hoe het verwerkt wordt. Er is ook gelegenheid om zelf even te voelen hoe je het materiaal kunt aanbrengen op een ondergrond.

Forbo:

All under one roof. Leren denken in totaaloplossingen is een plus bij opdracht gevers die het liefst volledig ontzorgd worden. Kom daarom tangrammen met onze vloeren.

Leer in deze workshop onder andere wat er komt kijken bij het uitkiezen van een gepersonaliseerd entreesysteem, een gezond binnenklimaat tot en met een brandveilige lambrisering. We maken thematische materialen moodboards en kleden gebouwen hier volledig mee aan.

Ideal Standard:

Ultra Flat Solid douchevloeren. Tijdens de workshop laat Ideal Standard zien dat met een slijptol van de ULTRA FLAT SOLID douchvloer op verschillende manieren de composietvloer is bij te snijden in elke en voor de gewenste omstandigheid. Dit bespaart de aannemer, installateur cq architect kopzorgen bij constructieve obstakels.

Luxaflex:

Gezonde materialen- C2C- Certified. In deze voordracht zal worden ingegaan op Cradle to Cradle®.  Wat is het? Wat komt erbij kijken? Wat is het verschil met andere beoordelingsmethoden? Waarom kiest Luxaflex® voor Cradle to Cradle Certified™?

Mosa:

Marie-Gon & Color Navigator

Elke branche kent zijn voortrekkers. Binnen de stylingwereld is Marie-Gon een van de eersten die de meerwaarde van het Color Navigator System heeft erkend en erin is geschoold. Zij laat jou in een presentatie zien wat alle mogelijkheden zijn van dit kleursysteem. Nieuwsgierig geworden? Kom naar de vakdag op donderdag 21 juni in de architecten showroom op IJburg.

Occhio:

Workshop Lighting Design. Licht is de vierde dimensie van de architectuur en kan een ruimte letterlijk maken of breken. 

Tijdens de workshop lighting design behandelen we op een inspirerende en creatieve manier hoe we licht kunnen toepassen. Zonder al teveel in te gaan op de technische termen of armaturen keuzen gaan we het hebben over welke typen licht er zijn en hoe en wanneer je deze kan gebruiken. LED heeft de afgelopen 10 jaar tot een enorme evolutie geleid in de verlichtingsindustrie. Maar hoe passen we dit nu toe? Welke keuze zijn er en waar moeten we op letten bij de keuze van verlichting tegenwoordig. 

Door de opkomst van domotica en slimme technologie zijn er nu ook veel meer mogelijkheden in het bedienen en gebruik van verlichting. Niet alleen om energie te besparen of “smart” te zijn maar juist om de sfeer en beleving van een ruimte continue te kunnen aanpassen. 

Deze workshop wordt gegeven door Annelies Valentijn van De Lichtschool. Mocht u aan deze workshop willen deelnemen en voorafgaand al vragen hierover hebben laat het ons dan weten zodat we hiermee rekening kunnen houden met de samenstelling van het programma. 

Aanmelden