Forbo heeft wereldprimeur met Marmoleum CO₂ neutraal

Published by

Posted on 2 april 2018

Marmoleum is eerste CO neutrale vloer ter wereld

Droogte in grote delen van de wereld, overweldigende overstromingen op andere plaatsen en orkanen die steeds krachtiger en destructiever worden. Het klimaat verandert en nog steeds worden er bossen gekapt en stoten we elk jaar meer CO₂ uit.

Als we ons gedrag niet veranderen, zullen onze kinderen een wereld erven die deels onleefbaar is, met alle problemen van dien. Over klimaatverandering wordt heel wat afgepraat, goede intenties getoond, maar gaan we ook wat doen?

Forbo heeft haar zoveelste stap gezet: Marmoleumvloeren zijn vanaf nu CO₂ neutraal. Dat betekent dat Marmoleum niet bijdraagt aan klimaatverandering. Forbo is daarmee het eerste bedrijf dat een CO₂ neutrale vloer produceert. Dat komt in hoofdzaak omdat de basis van de vloer goed, gezond en duurzaam is: ze wordt gemaakt van hernieuwbare natuurlijke grondstoffen. Daarnaast heeft Forbo het gebruik van fossiele brandstoffen voor de productie enorm gereduceerd als ook haar relatie met haar toeleveranciers aanzienlijk verduurzaamd. Forbo is trots dat het naast fraai design ook op het gebied van duurzaamheid een ware Hollandse Meester is.

Forbo stelt dat iedereen recht heeft op een mooie, gezonde, frisse en inspirerende ruimte om in te wonen, werken, leren en leven. Dit doet het bedrijf door duurzaam te produceren. Het succes wordt niet langer alleen bepaald door financiële waarde of winst, maar ook door sociale, ecologische waarde. Dit proces van “duurzaam organiseren” vergt niet alleen denk- en daadkracht, maar ook de durf om te blijven dromen, zelfs als het economisch misschien even tegenzit.

De vloer draagt dus bij aan een betere wereld voor huidige en toekomstige generaties. Daarmee lost Forbo haar motto ‘Creating a better environment’ verder in.