Lambrisering in scholen weer helemaal in zwang

Published by

Posted on 6 april 2018

 

Lambrisering in scholen is terug van weggeweest. Waar de trappenhuizen en gangen in zo’n beetje alle scholen aan het begin van de vorige eeuw werden voorzien van een lambrisering van hout of geglazuurde tegeltjes (en daarna uit het zicht verdween in tijden van zakelijkheid en wederopbouw), is het fenomeen nu weer helemaal terug. Forbo Flooring komt dit jaar zelfs met een speciale lijn van het superduurzame Marmoleum in verschillende kleuren die geschikt is om gangen en trapportalen te beschermen tegen beschadiging en vervuiling door schoenen, boekentassen etc.

Maar lambrisering doet meer dan beschermen. Door een slimme kleurkeuze kun je de ruimte groter of juist kleiner laten lijken. Ook kun je de sfeer beïnvloeden door het kiezen van de juiste tint lambrisering. Zo wekt oranje energie op, groen daarentegen is rustgevend. Door met die kleurmogelijkheden te spelen, kan je een onderwijsruimte optimaliseren. Marmoleum wordt daarnaast toegepast door architecten vanwege haar esthetische kwaliteiten. De Marmoleum-lambrisering is 2,5 millimeter dik en kan worden aangebracht op vlakgestuukte wanden. Het product voldoet aan alle strenge brandveiligheidseisen voor scholen. Voor meer info zie https://www.forbo.com/flooring/nl-nl/.