SEA – Afval brengt comfort voort

Published by

Posted on 1 mei 2018

Stoffen van De Ploeg zijn ontworpen om bij te dragen aan een goede leef- en werkomgeving. Esthetiek, functionaliteit, comfort en duurzaamheid gaan daarbij hand in hand. In antwoord op de toenemende vraag naar duurzame producten presenteren we een circulaire gordijnstof: SEA, gemaakt met aangespoeld plastic.

SEA geeft nieuw leven aan plastic zwerfafval dat gedreven vrijwilligers van project U-turn zorgvuldig hebben verzameld op oceaanstranden. Met dat grensverleggende hergebruik helpt De Ploeg wereldwijd stranden schoon te houden en grondstoffen te besparen.

Materiaal met een goed verhaal

Het teruggewonnen afval wordt met een innovatief recyclingprocedé toegevoegd aan het spinproces en verwerkt tot een stevig garen. We combineren dat met zachtere materialen om een gordijnstof met een prettige touch samen te stellen. De natuurlijke, aardse uitstraling van het materiaal maakt het moeilijk te geloven dat er plastic flessen, tassen en visnetten in verwerkt zijn. Dat plastic haast niet vergaat wordt nu van nadeel tot voordeel: het maakt SEA onverslijtbaar en duurzaam.

Duurzaam ontmoet stijlvol

Ons vakmanschap garandeert dat SEA-stoffen niet alleen verantwoord zijn maar ook stijlvol en gerieflijk. Ze doen daarin niet onder voor conventionelere materialen. De melangestructuur en de tien tijdloze natuurtinten roepen herinneringen op aan ontspannen strandwandelingen. Een bedreiging van het milieu wordt een aanwinst voor het interieur.

Goed gevoel, goed geweten

Van overschot naar essentie

Zuivere stranden – harmonieuze interieurs

Re-creativiteit – grensverleggend hergebruik

Een nieuwe kringloop – van onoplosbaar tot onverslijtbaar

SEA raakt hoofd én hart

ADD A COMMENT