Meewerken aan een mooi boek over architectuur?

Published by

Posted on 2 juli 2018

 

Uitgeverij Luster heeft ons, de makers van het tijdschrift WOTH, gevraagd om een nieuw overzicht samen te stellen over Nederlandse architectuur. Eerder gaven zij al ‘Belgium’s Best Buildings‘ uit.

Voor dit boek willen we jullie vragen mee te denken over de inhoud.

Wat we nodig hebben is een lijstje met jouw persoonlijke 10 favoriete gebouwen in Nederland, voltooid na 1900. In het boek zullen in totaal 75 gebouwen worden voorgesteld, telkens met een kort tekstje en een foto. De gebouwen worden geselecteerd op basis van de lijstjes van de favoriete gebouwen van ca 40 vooraanstaande Nederlandse architecten en architectuurkenners. De selectie ‘beste keuze’ is gebaseerd op de gebouwen die het vaakst op de lijstjes voorkomen.

Alle insturende architecten worden duidelijk in het colofon van het boek vermeld, met de naam van hun bureau, website, een bekend project en hun complete persoonlijke lijstje. Op die manier leert de lezer ook behalve het werk ook de individuele voorkeuren van betrokken architecten kennen. Wij zouden het lijstje graag in de komende twee weken ontvangen en hopen van harte dat je wilt even wilt meedenken. EN: mocht je nog een collega willen tippen dat kan natuurlijk ook!

Bijdrages graag naar [email protected] o.v.v. Mijn favoriete Nederlandse gebouwen.

Alvast veel dank.

Toon Lauwen, Mary Hessing, founders van WOTH Wonderful Things magazine

ADD A COMMENT