Statig Breda’s pand uit 1900 in ere hersteld

Published by

Posted on 9 juli 2018

Een monumentaal pand in het historische gedeelte van Breda is door Het Architectenbureau uit Naaldwijk in fraaie oude staat teruggebracht en aan de binnenkant verbouwd tot een moderne mondzorgpraktijk met onder andere een duurzame Marmoleumvloer die alle ruimten verbindt.

Het oude pand past zo weer bij de andere gebouwen van de Dillenburgstraat. Daartoe werd de witte stukgevel van de interieurwinkel die er voorheen zat in oorspronkelijke staat teruggebracht. Ook werd het vele glas in de pui, goed voor de verkoop van de waar, vervangen voor kleinere, geïsoleerde ramen die exact gelijk zijn aan de oorspronkelijke.

Op de begane grond heeft Het Architectenbureau een hypermoderne mondzorgpraktijk ontworpen. Een frisse, kleurige Marmoleum Striato vloer van Forbo Flooring verbindt alle ruimten en draagt ook bij aan het duurzame karakter van het gebouw, aangezien Marmoleum sinds kort CO2 neutraal geproduceerd wordt. Daarnaast is Marmoleum van nature bacteriostatisch en dus heel hygiënisch en geschikt voor de zorg.

Bij de ontvangstbalie, de praktijkruimte en de entree naar de personeels- en vergaderruimte komen de rode, blauwe, groene en gele kleur van de vloerbedekking terug in meubilair, deuren, muren etc. Voor de rest is er – zoals gebruikelijk in een mondzorgpraktijk – veel wit gebruikt.

Foto credits: Peter de Ruig