Geen toegang voor ziektekiemen dankzij antibacteriële deurkruk

Published by

Posted on 6 augustus 2018

 

FSB introduceert een FSB Anti-Infectie Coating. De kleurloze antibacteriële beschermlaag is beschikbaar voor alle FSB producten van roestvrij staal en aluminium en garandeert een vermindering van de multiresistente ziektekiemen tot 99,99 %.

Overal waar mensen bij het betreden van ruimten terloops deurkrukken vastpakken, bestaat de kans dat zij vluchtig in contact komen met dragers van ziektekiemen. Vooral in gebouwen waar veel mensen komen, zoals ziekenhuizen, kantoorgebouwen of hotels gaat dit gepaard met een verhoogd risico op infecties. Dit is altijd gevaarlijk voor personen met een verzwakt immuunsysteem. FSB Anti-Infection Coating steekt hier met zijn kiemdodende beschermlaag een werkzaam stokje voor.

Veelzijdig inzetbaar

De antibacteriële „AIC“-beschermlaag is beschikbaar voor alle FSB-producten van roestvrij staal en aluminium. Dit geldt voor de meer dan 50 verschillende deurkrukken, maar ook voor het elektronische deurbeslag, deurgrepen, raamkrukken of bijvoorbeeld inbouwkommen. Ook het barrièrevrije Ergo-programma met sanitaire hulpmiddelen kan voorzien worden van de beschermlaag.

Dubbele hygiënische oplossing

De antibacteriële coating van FSB is onderdeel van het onderzoeksproject KARMIN van de technische universiteit Braunschweig naar de patiëntenkamer van de toekomst (architectuur, design, proces en hygiëne). De kleurloze coating garandeert een vermindering van de multiresistente ziektekiemen tot 99,99 %. FSB Anti-Infection Coating biedt een dubbele hygiënische oplossing door gebruik te maken van een milieuvriendelijke en niet-toxische laag zonder nanopartikels of zilverionen die ook in de voedingswarenindustrie gebruikt wordt. De beschermlaag is gecertificeerd volgens ISO 22196:2011 (antibacteriële werking op oppervlakken van roestvrij staal en aluminium).

Voor meer informatie over de Anti-Infectie coating of andere producten van FSB neemt u contact op met Rene Wolken, uw contactpersoon bij Architecten Showroom Amsterdam voor FSB Nederland.