QbiQ Route 66; Klassieke industriële uitstraling

Published by

Posted on 1 oktober 2018

Oude tijden herleven met de QbiQ systeemwanden uit de “Route 66” serie.

Moderne aluminium glaswanden met een klassieke industriële uitstraling, die is geïnspireerd op de zogenaamde “Van Nelle pui” uit de jaren 30 van de vorige eeuw. Dit robuuste wandsysteem is leverbaar in enkel of dubbelglas. De rechthoekige vakverdeling kan door de architect project specifiek worden vormgegeven.

Route 66 is een wandsysteemwand dat zich kenmerkt door de klassieke industriële uitstraling uit de jaren dertig, zoals te vinden in de voormalige Van Nelle fabriek in Rotterdam. Dat statige pand staat vol met wanden vervaardigd van staal en glas. Voor die tijd een revolutionair ontwerp. Voor het eerst werden hele wanden grotendeels uit glas vervaardigd waardoor prettige werkplekken ontstonden met veel licht en transparantie. Het is niet voor niets dat de Van Nelle fabriek op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.

Robuuste systeemwand

Bij Route 66 was het uitgangspunt dat deze zoveel mogelijk de gietijzeren structuur moest benaderen. Een moderne aluminium systeemwand met grove robuuste profielen voor zowel een horizontale als verticale vakverdeling. Met een vrije keuze qua ontwerp van de vakverdeling voor de architect.

Structuur coating

Als ontwerper of architect bent u vrij om de kleur en coating voor de Route 66 te kiezen. De profielen van de Route 66 kunnen in elke RAL kleur worden geleverd en kunnen worden voorzien van een structuur die het grove gietijzer nog beter benadert.

Hoge geluidswaarden

De Route 66 is leverbaar in een enkelglas en bovendien ook in een dubbelglas uitvoering. Voor de beglazing kan gekozen worden voor het standaard glas of voor akoestische gelaagd glas voor een nog betere demping van het geluid.

Deuren en kozijnen

Zoals u van QbiQ gewend bent zijn er verschillende deurkozijnen en deuren die in dit wandsysteem toegepast kunnen worden. Zo kunnen er hardglazen deuren, aluminium kaderdeuren of houten HPL deuren worden toegepast, alsmede schuifdeuren en dubbele deuren.

Ecologisch aspect

Route 66 is Cradle to Cradle Brons gecertificeerd en volledig recyclebaar.

Referenties

Route 66 is in juni 2018 geïntroduceerd en inmiddels toegepast in het project Codebridge in Alphen aan den Rijn. Ook heeft architectenbureau Inbo voor haar nieuwe kantoor in het World Fashion Centre te Amsterdam gekozen voor het Route 66 wandsysteem.

 

Voor meer informatie over de Route 66 systeemwanden neemt u contact op met Marianne van der Sande of gaat u naar de website van Qbiq.