Rondleiding Forbo fabriek tijdens de Dag van de Duurzaamheid

Published by

Posted on 1 oktober 2018

Kom tijdens de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober naar de rondleiding in de Forbo fabriek en leer alles over hoe CO2-neutraal Marmoleum wordt gemaakt.

Forbo is een vloerenbedrijf en maakt al 120 jaar linoleum vloeren. Linoleum wordt gemaakt van lijnzaadolie, hars, houtmeel en kalksteen en is daarmee zelfs CO2 neutraal. Kom ook een dagje meekijken hoe dit product wordt gemaakt in onze fabriek en leer meer over het complexe productieproces van dit mooie materiaal.

Forbo bestaat al 120 jaar en produceert al sinds het ontstaan van het bedrijf linoleum. Omdat linoleum een biobased product is werken er nog veel mensen in de fabriek die alle stappen in de productie bewaken en uitvoeren. Dit is erg fascinerend om met eigen ogen te zien! We leggen je tijdens een rondleiding uit wat Forbo aan duurzaamheid doet en bovendien kun je tijdens de rondleiding zien hoe snijafval tot nieuw materiaal wordt verwerkt. Forbo zorgt er zo voor dat er zo min mogelijk afval vrij komt bij de fabriek.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar [email protected]