The natural earthy character of the material

De Ploeg doordacht duurzaam – ISO 14001

Published by

Posted on 3 december 2018

De Ploeg streeft ernaar een verantwoordelijke fabrikant, klant, werkgever, verkoper en buur te zijn. Alles wat we doen, is ontworpen om onze onderneming en het bedrijf van onze klanten te laten groeien en bij te dragen aan een duurzamere wereld. We moedigen onze werknemers, onze klanten en onze partners actief aan deel te nemen aan initiatieven die het milieu ondersteunen.

ISO 14001 gecertificeerd

Afgelopen jaar is De Ploeg officieel ISO 14001 gecertificeerd. Een internationaal geaccepteerde standaard met eisen voor een milieumanagementsysteem om een bij de organisatie passend milieubeleid te ontwikkelen en de uitvoering ervan te borgen. De Ploeg stelt zich daarmee ten doel om milieurisico’s van bedrijfsvoering te beheersen en zelfs te verminderen.

 

De Ploeg vermindert milieu belasting

De Ploeg werkt systematisch aan de vermindering van milieubelasting. Dit heeft zijn weerslag op de geleverde producten en diensten. Als gecertificeerde organisatie blijven we zoeken naar mogelijkheden om de milieubelasting van de producten zelf (bijv energieverbruik, materiaalgebruik) als ook van het productieproces te verminderen.

In het verlengde van ISO 14001 werkt De Ploeg behalve aan duurzame processen ok aan duurzame producten.

De Ploeg & Wol

Wol is van nature een duurzaam product. Het is sterk en heeft een brandvertragende werking. Daarnaast voelt wol zacht en oogt luxe, is het sterk isolerend en zijn wollen stoffen zeer kreukvrij!

Vilano – Ploegwool – Feltwool – Panama – Andes

De Ploeg & SEA

Nieuw is de curculaire gordijnstof SEA. Gemaakt van aangespoeld plastic. SEA geeft nieuw leven aan plastic zwerfafval dat gedreven vrijwilligers van project U-turn zorgvuldig hebben verzameld op oceaanstranden. Met dat grensverleggende hergebruik helpt De Ploeg wereldwijd stranden schoon te houden en grondstoffen te besparen.

De Ploeg & Koda

Blijvende kwaliteit: goed voor een tweede leven! Omdat ook de onverslijtbare ploegstoffen afval worden hebben de ontwerpers van ploegstoffen een begin gemaakt met het hergebruiken van afvalmateriaal tot nieuwe textiel producten. Hergebruik knipafval van De Ploeg. Diana van Dongen werkte samen met De Ploeg aan het Re-use Project. Dit resulteerde in een nieuw merk: Koda Amsterdam.

Voor meer informatie over de duurzame stoffen van De Ploeg neemt u contact op met Paul Beeren of Robert van Beekum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ADD A COMMENT