Deuren openen met de snelheid van het licht

Published by

Posted on 7 januari 2019

 

FSB introduceert het nieuwe L700-systeem, een unieke toegangscontroleoplossing op basis van lichtsignalen. Met deze innovatie wordt de smartphone namelijk de sleutel om de deur te openen.

Een volle sleutelbos en een gevulde portemonnee met pasjes behoren tot ons dagelijks leven. Tegelijk maakt de smartphone het ons mogelijk om te communiceren in een vorm die tien jaar geleden nog ondenkbaar was. Sterker nog, de smartphone is zelfs de spil in de organisatie van ons dagelijks leven geworden. Ook de eisen die aan een modern sluitplan worden gesteld, veranderen snel. Toegangsrechten moeten flexibel toegekend worden of aan een bepaalde tijdsspanne voldoen. We willen snel kunnen reageren op het verlies van sleutels en daarbij geen kosten maken of veel tijd verliezen. En bovendien willen we meer comfort. FSB introduceert daarom L700, een innovatieve oplossing die de eigenschappen van FSB deurbeslag verenigt: hoge designkwaliteit, eenvoudige bieding en talloze uitbreidingsmogelijkheden.

Snelheid van het licht

De basis van het systeem is aansturing van het beslag door middel van versleutelde lichtsignalen, die door een smartphone met een kleurendisplay kunnen worden gegenereerd. Deze lichttechnologie is uniek in de markt en maakt het mogelijk om deuren met de snelheid van het licht te openen. De toegangsrechten worden browsergebaseerd in het weportaal of per app beheerd. De toegangsrechten oftewel digitale sleutels die de individuele toegangsrechten bevatten, worden via het internet, wifi of een mobiel netwerk naar de toegewezen smartphone verzonden. Vervolgens worden de toegangsrechten via sms , e-mail of in de speciale LightPass App verzonden. Deze berichten bevatten een link die met een klik de digitale sleutel laadt. De digitale sleutel is een versleuteld lichtsignaal, ook wel LightSpeedAccess technologie genoemd, dat door het kleurendisplay van een smartphone gegenereerd wordt en door het L700-garnituur gelezen wordt. Als de gebruiker toegangsrechten heeft, volgt de vrijgave van de deur. Het hele proces is end-to-end-, SSL- en AES 128 bit versleuteld en beantwoordt hiermee aan de hoogste veiligheidstandaarden.

Flexibele toegangsrechten 2

Tevens biedt L700 optimale flexibiliteit. Verwacht de gebruiker een pakketje of komt verpleeghulp regelmatig op bepaalde tijdstippen langs en is de bewoner zelf niet in staat de deur te openen? Of vergeten de kinderen de sleutel wel eens of verhuurt de gebruiker een vakantiewoning en is deze niet in staat om fysiek sleutels te overhandigen of terug te nemen? Voor alle uitdagingen heeft L700 de oplossing, omdat nu elke gebruiker van een smartphone op afstand toegangsrechten gegeven kan worden.

Een oplossing voor alle eisen

Het L700-systeem voldoet aan alle eisen die aan gebouwbeheer worden gesteld, werkt op basis van batterij en wordt draadloos gemonteerd. Door het gebruik van lichtsignalen werkt het systeem ook bij smartphones met licht beschadigde of gebarsten beeldschermen. Voor gebruikers zonder smartphone is het tevens mogelijk om met een toegangspas of keyfob op basis van Mifare/RFID toegang te krijgen. Of het nu voor woningbouw of de utiliteitsbouw is, L700 is volledig toepasbaar volgens DIN EN 1906. De nieuwe oplossing van FSB kenmerkt zich daarnaast door de bevestigingstechniek ASL, die de deurbeslagspecialist consequent in al haar ontwerpen doorvoert. Bovendien is het systeem beschikbaar voor houten-, profiel- en glasdeuren in combinatie met alle verschillende deurkrukontwerpen in diverse materialen.

FSB eert 100 jaar Bauhaus met nieuwe deurkrukken

Van 14 t/m 19 januari is FSB aanwezig op de beurs BAU in München. Op deze jaarlijkse toonaangevende vakbeurs voor architectuur, materialen en systemen staat FSB onder meer stil bij 100 jaar Bauhaus.

In 1919 werd de opleiding voor beeldend kunstenaars, ambachtslieden en architecten opgericht en speciaal voor dit jubileum heeft FSB als eerbetoon aan drie legendarische hoofdrolspelers uit het Bauhaus-tijdperk nieuwe deurkrukmodellen geïntroduceerd. Zo presenteert FSB de nieuwe deurkrukfamilie 1267, een hommage aan Ludwig Mies van der Rohe. Deze bekende designer ontwierp in 1928 een deurkrukmodel met een vloeiende overgang van de krukhals naar de greep zelf.

In 2019 presenteert FSB een herinterpretatie van deze beroemde deurkruk. Tevens toont FSB een rozetloze oplossing voor raamkrukken. Deze minimalistische oplossing is het antwoord op de steeds smallere profielen. De rozetloze raamkruk is leverbaar in diverse modellen en in verschillende materialen, zoals aluminium, roestvrijstaal, messing en brons.

FSB is te vinden in hal B4, op standnummer 131.

Voor meer informatie over de producten van FSB neemt u contact op met Rene Wolken, uw contactpersoon bij Architecten Showroom Amsterdam voor FSB Nederland.