Noviteiten De Ploeg gezien op IMM in Keulen

Published by

Posted on 4 februari 2019

In bijna honderd jaar is het streven van De Ploeg niet veranderd: werken aan hoogwaardige, eerlijke materialen die lang meegaan. Met hart en ziel zetten we ons in voor een herkenbaar eigen design en hebben we aandacht voor wat mensen in essentie nodig hebben om comfortabel te wonen en werken. Met die uitgangspunten introduceerden we onlangs op IMM uitgelezen functionele stoffen die rust, balans en schoonheid in het interieur brengen.

Met nieuwe kleurrijke, grafische dessins durven we ook een vleugje van het onverwachte toe te laten. Geometrische vormen, blokken en vlakken die een speelse en verfijnde signatuur hebben. Modern en losjes geïnspireerd op herkenbare motieven, dus toch vertrouwd.

De nieuwe De Ploeg effen stoffen, kleurmelanges en weefstructuren stralen kalme, ingetogen luxe uit. Ze bieden met hun uitstraling een tegenwicht aan de drukke wereld buiten. De inspiratie voor dit deel van de collectie ontlenen we aan de minimalistische Scandinavische stijl: elegant en harmonieus, mooi van eenvoud.

In antwoord op de toenemende vraag naar duurzame producten presenteerden we op IMM ook Sea & Ocean, gemaakt met aangespoeld plastic uit de oceaan. Beide kwaliteiten geven nieuw leven aan plastic zwerfafval dat gedreven vrijwilligers van project U-turn zorgvuldig hebben verzameld op oceaanstranden. Met dat grensverleggende hergebruik helpt De Ploeg wereldwijd stranden schoon te houden en grondstoffen te besparen.

Voor het eerst presenteerde De Ploeg een serie stoffen die zowel geluiddempend als transparant zijn. Quiet, Calm en Fade zijn bijzondere kwaliteiten die de scherpe randjes van ongewenste omgevingsgeluiden en nagalm afhalen. We wonen en leven in een drukke wereld. Altijd en overal moeten we bereikbaar zijn waardoor we snel worden afgeleid. Daarom zijn we op zoek naar rust en een plek om te kunnen reflecteren. Onze akoestische kwaliteiten zijn daar een antwoord op. Ze dragen met hun temperende effecten bij aan het comfort van de ruimte – voor meer ontspanning in woonvertrekken en verhoogde concentratie in de werkomgeving.

Ook introduceerden we een serie nieuwe meubelstoffen. Bold bijvoorbeeld. Een driedimensionale bekledingsstof als vervolg op kwaliteit Polar. Bold heeft een grafisch dessin, gestikt in de wollen meubelstof Feltwool. Geschikt voor akoestische panelen en decoratieve meubelbekleding.

Voor alles geldt, Ploegstoffen worden vrijwel helemaal binnen de EU geproduceerd zodat de productieprocessen en werkomstandigheden beantwoorden aan strenge normen. Al onze kwaliteiten voldoen aan Europese EACH-standaarden en worden zonder schadelijke chemicaliën gemaakt.

Voor meer informatie over de stoffen van De Ploeg neemt u contact op met Paul Beeren of Robert van Beekum.

 

ADD A COMMENT