Nieuw in de bekroonde Mito-serie

Published by

Posted on 4 februari 2019

Mito largo en Mito raggio – twee iconische designhighlights als aanvulling op de bekroonde Mito-serie

Verheven design, fascinerende kenmerken, innovatieve lichttechniek – Occhio breidt de bekroonde lampenserie Mito uit met twee exclusieve highlights: met de booglampen Mito largo en Mito raggio brengt Occhio twee echte design-iconen op de markt, die in het interieurdesign een sterk statement maken en overtuigen met hun intuïtieve functies zoals aanrakingsloze gebaarbediening en instelbare kleurtemperatuur.

Het meesterwerk Mito als booglamp magistraal geënsceneerd

De lampenserie Mito, in 2017 door de jury van de German Design Award met Goud bekroond, combineert verheven design met unieke kenmerken en werd al kort na de introductie een icoon in interieurdesign.

Door de nauwkeurig gedefinieerde » cut « komen de esthetische verwerking en liefde voor detail bijzonder goed tot hun recht en presenteert de Mito zich als een in filigraan uitgevoerd pronkstuk.

Met twee elegante booglampen interpreteert Occhio de succesvolle lampenserie nu op een geheel nieuwe manier: Mito largo en Mito raggio maken een sterk statement in interieurdesign. De karakteristieke cirkelvormige armatuur aan de conisch toelopende, minimalistische carbon staander zweeft als het ware gewichtsloos. Mito largo is bij uitstek geschikt voor een niet-verblindende verlichting van woon- en loungeruimtes. Mito raggio komt ook goed tot zijn recht als leesverlichting. Zes hoogwaardige oppervlakteafwerkingen verlenen de lampen daarbij hun unieke uiterlijk, waaronder roségoud, brons, mat goud, mat zilver, mat zwart of mat wit. De carbon staander is verkrijgbaar in wit of zwart.

Magische functies, inspirerende lichtwerking

Mito largo en Mito raggio kunnen als met een toverende hand direct bij de armatuur via de » touchless control « gebaarbediening worden in-/uitgeschakeld en gedimd. Met » up/down fading « wordt het licht traploos verdeeld tussen up- en downlight. Als alternatief zorgen de Occhio air-app of de air controller via Bluetooth voor maximaal bedieningscomfort. Met » color tune « voor het situationeel instellen van de kleurtemperatuur past het licht zich aan praktisch elke stemming aan – van een warme lichtsfeer voor ontspannen avonduren tot stimulerend koel werklicht. De lichtkleur is daarbij traploos instelbaar tussen 2700 en 4000 K.

Dankzij de uitgekiende lichtwerking, met gericht niet-verblindend licht naar beneden en breed uitstralend indirect licht naar boven zijn de Mito largo en Mito raggio perfect voor woon- en loungeruimtes. Door naar één of twee kanten licht uit te stralen kunnen verschillende lichtscenario’s worden gecreëerd, omdat up-en downlight gescheiden van elkaar kunnen worden bediend.

Mito largo – een krachtig statement in interieurdesign

Gewichtsloos, zinnenprikkelend, elegant: Met de nieuwe Mito largo interpreteert Occhio het meesterwerk Mito als iconische booglamp en maakt daarmee een krachtig statement in interieurdesign. Mito largo combineert een eminente verwerkings- en lichtkwaliteit, intuïtieve bediening en buitengewone kenmerken, zoals » color tune « in een prachtig gebogen design. De karakteristieke cirkelvormige armatuur aan de conisch toelopende, minimalistische carbon staander zweeft als het ware gewichtsloos. Zes hoogwaardige oppervlakteafwerkingen verlenen de lampen daarbij hun unieke uiterlijk, waaronder roségoud, brons, mat goud, mat zilver, mat zwart of mat wit. De carbon staander is verkrijgbaar in wit of zwart. Mito largo is bij uitstek geschikt voor een niet-verblindende verlichting van woon- en loungeruimtes. Daarbij kan de armatuur dankzij een geraffineerd mechaniek op drie hoogten worden ingesteld.

Mito raggio – verheven design met spannende kenmerken

De elegante staande lamp Mito raggio wordt gekarakteriseerd door ambachtelijk savoir-faire en alle innovaties van de bekroonde lampenserie Mito van Occhio: individuele aanpassing van de lichtkleur via » color tune «, intuïtieve gebaarbediening of besturing via de Occhio air-app of Occhio air controller via Bluetooth voor maximaal bedieningscomfort. Met het gerichte, niet-verblindende licht is Mito raggio de perfecte leeslamp voor woon- en loungeruimtes. Zes hoogwaardige oppervlakteafwerkingen verlenen de lampen daarbij hun unieke uiterlijk, waaronder roségoud, brons, mat goud, mat zilver, mat zwart of mat wit. De carbon staander is verkrijgbaar in wit of zwart.

 

 

 

 

Mito largo en Mito raggio in een oogopslag:

Designer Axel Meise

Lichtbron high-color led (CRI 95)

Lichtopbrengst 60 W = 3300 lumen

Diameter armatuur 60 cm

Features

  • Aanrakingsloze gebaarbediening » touchless control «
  • Optionele bediening via Occhio air-app of Occhio air controller
  • » color tune « voor het instellen van de lichtkleur van 2700 tot 4000 K
  • » up/down fading « voor het verdelen van het licht tussen up- en downlight
  • Alleen bij Mito raggio: bediening van up- en downlight rechtstreeks via touch sensor op de staander
  • Oppervlakken armatuur: mat wit, mat zwart, mat zilver, mat goud, brons, roségoud
  • Oppervlakken basis/staander: mat wit, mat zwart

Neem voor meer informatie contact op met Svend Eric Panjer van Occhio.

ADD A COMMENT