De tuimelschakelaar opnieuw geïnterpreteerd

Published by

Posted on 8 mei 2019

Puristische vormgeving en innovatiekracht bundelen zich sinds 1912 bij JUNG – met LS 1912 borduurt de onderneming voort op deze traditie en past het aan de huidige tijd aan. De schakelaars kunnen gecombineerd worden met afdekramen uit de LS range; de naam van dit nieuwe programma is een eerbetoon aan het jaar van oprichting van JUNG.

 

De tuimelschakelaar opnieuw geïnterpreteerd

Naar aanleiding van de beginjaren van de JUNG schakelaar maakt de tuimelschakelaar LS 1912 de mechaniek van de schakelaar tot een nieuwe beleving. Het schakelmechanisme is zo geconstrueerd, dat de afdekking vlak loopt met de ramen. Alleen de tuimelarm komt als stijlelement buiten het geheel uit. De jaren lange ervaring op gebied van metaalbewerking brengt JUNG tot nobele selectie van materialen – van aluminium via roestvrij staal tot aan messing en glanzend chroom.

 

De tuimelarm als stijlelement

De als cilinder, kegel en kubus verkrijgbare hevel is afgestemd op het materiaal: het basismateriaal van de schakelaar LS 1912 in chroom is messing, dat – net zoals een badkamer armatuur – verchroomd wordt. Met de perfecte afwerking zet JUNG de maatstaf met de vervaardiging van deze hoogwaardige schakelaars.

 

Cilinder

LS 1912 met een cilindervormige hevel is verkrijgbaar in Aluminium, Edelstaal, Dark en Messing klassiek. Iedere Messing schakelaar is een unicum. Het oppervlak wordt met de hand geslepen en veredeld. Een extra opgebrachte lak beschermt het messingoppervlak.

 

Kegel

LS 1912 met een kegelvormige hevel is verkrijgbaar in Aluminium, Edelstaal, Dark en Messing klassiek.

 

Kubus

Bij LS 1912 in Glanzend Chroom heeft de tuimelschakelaar een kubusvorm.

 

Diversiteit

Bij LS 1912 zijn de tuimelschakelaar, de afdekking en het binnenwerk modulair ontwikkeld, zodat er na de bevestiging geen schroeven zichtbaar zijn. De schakelaar kan worden gecombineerd met alle 1- tot 5-voudige afdekramen uit de LS range (LS 990, LS Design, LS plus en LS ZERO) en past in diepe inbouwdozen (50 mm).

 

LS 1912 is het resultaat van een overtuigende combinatie van traditioneel vakmanschap en hedendaagse techniek.

ADD A COMMENT