Nieuwe DESSO-tapijttegelcollectie Human Fascination omarmt onze natuur

Published by

Posted on 8 mei 2019

Tarkett, wereldleider in innovatieve en duurzame oplossingen voor vloeren en sportvloeren, introduceert de nieuwste toevoeging aan de DESSO Carpetecture®-familie: Human Fascination. Deze collectie eert niet alleen de diversiteit van de natuur, maar ook de kwetsbaarheid ervan – een zaak waar Tarkett zich sterk voor inzet. Human Fascination bestaat uit vier series tapijttegels met een structuur van 50 x 50 cm: Arable, Breccia, Flores en Granite.

Neem de wereld mee naar binnen

Elk assortiment heeft een eigen identiteit, maar haalt onmiskenbaar inspiratie uit de natuur.

Met de DESSO Granite-tapijttegelcollectie haalt u ongetemd landschap uw interieur binnen. De ruwe, onvoorspelbare texturen van de vulkanische aarde vormen de basis van de 18 kleurenschema’s van deze tapijttegels die doen denken aan een stuk ongerepte natuur. Een gedempt kleurenpalet met aardetinten is verrijkt met warme, kruidige tonen en het driedimensionale aspect geeft de tapijttegels een ruig karakter.

De DESSO Breccia-tapijttegelcollectie combineert de kracht en duurzaamheid van echt marmer met de vormen en patronen van door de zee gevormde rotsen en zorgt voor een fris en revitaliserend welkom in elk interieur. De subtiele aderen in marmer en mineralen komen terug in een stimulerend kleurenpalet met zeven tinten, van blauwgrijs tot groen en metallic garen.

De DESSO Arable-tapijttegels, herinneren ons aan de plek waar natuurlijke landschappen en menselijke interventie samenkomen. Een kleurenpalet met tien warme en koele tinten vormt een afspiegeling van de klei en het grijs, blauw en beige van ons agrarische verleden en onze toekomst. De tweekleurige tapijttegels roepen een gevoel op van weidse, open vlakten.

De DESSO Flores-tapijttegelcollectie vindt haar oorsprong in de plantenwereld. Zes veelkleurige tapijttegels vertegenwoordigen de rijke diversiteit van de flora van onze planeet. De driedimensionale tapijttegels brengen de lente tot uiting in een zorgvuldig samengesteld palet met levendige kleuren.

Anette Timmer, EMEA Marketing Director Carpets/Workplace bij Tarkett: “Door de details van aardse materialen van dichtbij en veraf te laten zien – van ruwe rots tot weelderig, glad marmer – hebben we het moois wat de planeet ons te bieden heeft tot leven gebracht in onze nieuwe tapijtcollectie. Hiermee bieden we een perfecte aanvulling op het interieur voor de werkplek, mede dankzij het aantrekkelijke en duurzame design.”

Bescherm de planeet

Tarketts inzet voor gezondheid en welzijn staat centraal in de algemene duurzaamheidsstrategie: “Doing Good. Together.” Tarkett is gericht op het behoud van natuurlijke hulpbronnen, het verbeteren van het leven van mensen en het samen bijdragen aan een gezondere planeet.

Alle producten binnen de Human Fascination-collectie zijn geproduceerd volgens de Cradle to Cradle® principes, gebruikmakend van duurzame, herbruikbare materialen. Zo is de collectie gemaakt van minimaal 75% gerecycled kalk* uit de lokale drinkwaterindustrie. Bovendien worden de producten gemaakt met ECONYL®, een 100% geregenereerd nylongaren dat gemaakt is van gerecycled afvalmateriaal, zoals afgedankte visnetten en tapijtgaren van de Tarkett Refinity-fabriek.

Met zijn milieubewuste productieprocessen en herbruikbare materialen streeft Tarkett ernaar om gezondere ruimtes te creëren met duurzame vloeren die zowel de mens als het milieu ten goede komen.

ADD A COMMENT