FSB wint award met L700: Deuren openen met de snelheid van het licht

Published by

Posted on 17 juni 2019

FSB heeft met de unieke toegangscontroleoplossing L700 de German Innovation Award 2019 gewonnen. De prestigieuze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan bedrijven en oplossingen die de toekomst bepalen en het leven verbeteren.

De innovatieve toegangscontrole L700 van FSB maakt het mogelijk om deuren te openen met de smartphone. De basis van het systeem is aansturing van het beslag door middel van versleutelde lichtsignalen, die door een smartphone met een kleurendisplay kunnen worden gegenereerd. Deze lichttechnologie is uniek in de markt en maakt het mogelijk om deuren met de snelheid van het licht te openen. De toegangsrechten worden browser gebaseerd in het webportaal of per app beheerd en worden via het internet, wifi of een mobiel netwerk naar de toegewezen smartphone verzonden. Vervolgens worden de toegangsrechten via sms, e-mail of in de speciale LightPass App verzonden. Deze berichten bevatten een link die met een klik de digitale sleutel laadt. De digitale sleutel is een versleuteld lichtsignaal, ook wel LightSpeedAccess technologie genoemd, dat door het kleurendisplay van een smartphone gegenereerd wordt en door het L700-garnituur gelezen wordt. Als de gebruiker toegangsrechten heeft, volgt de vrijgave van de deur. Het hele proces is end-to-end-, SSL- en AES 128 bit versleuteld en beantwoordt hiermee aan de hoogste veiligheidstandaarden.

 

Flexibele toegangsrechten

Tevens biedt L700 optimale flexibiliteit. Verwacht de gebruiker een pakketje of komt verpleeghulp regelmatig op bepaalde tijdstippen langs en is de bewoner zelf niet in staat de deur te openen? Of vergeten de kinderen de sleutel wel eens of verhuurt de gebruiker een vakantiewoning en is deze niet in staat om fysiek sleutels te overhandigen of terug te nemen? Voor alle uitdagingen heeft L700 de oplossing, omdat nu elke gebruiker van een smartphone op afstand toegangsrechten gegeven kan worden.

Een oplossing voor alle eisen

Het L700-systeem voldoet aan alle eisen die aan gebouwbeheer worden gesteld, werkt op basis van batterij en wordt draadloos gemonteerd. Door het gebruik van lichtsignalen werkt het systeem ook bij smartphones met licht beschadigde of gebarsten beeldschermen. Voor gebruikers zonder smartphone is het tevens mogelijk om met een toegangspas of keyfob op basis van Mifare/RFID toegang te krijgen. Of het nu voor woningbouw of de utiliteitsbouw is, L700 is volledig toepasbaar volgens DIN EN 1906. De nieuwe oplossing van FSB kenmerkt zich daarnaast door de bevestigingstechniek ASL, die de deurbeslagspecialist consequent in al haar ontwerpen doorvoert. Bovendien is het systeem beschikbaar voor houten-, profiel- en glasdeuren in combinatie met alle verschillende deurkrukontwerpen in diverse materialen.

Het unieke L700 verenigt alle eigenschappen van FSB deurbeslag: hoge designkwaliteit, eenvoudige bieding en talloze uitbreidingsmogelijkheden.

ADD A COMMENT