Häfele Loox, een compleet LED-verlichtingssysteem

Published by

Posted on 17 juni 2019

De 17e editie van Design District was een uitgelezen kans om weer een goed gesprek aan te gaan met de creatievelingen in de meubelindustrie. Een mooie beurs met mooie producten in een mooie omgeving. Dat resulteert al snel in mooie gesprekken. En wat bleek? Lang niet iedereen was bekend met het Häfele led-systeem voor meubels: Loox. En dat is jammer. Want Häfele Loox is juist speciáál ontworpen voor de meubelindustrie. En met de toenemende vraag naar licht in meubels is dat een gemiste kans voor ontwerper en bouwer.

Loox, een volledig systeem

Met de opkomst van Ledverlichting, begon Häfele in 2001 met het ontwikkelen van een compleet LED systeem voor meubels. Eenvoud, betrouwbaar en flexibiliteit was de insteek. En dan ook nog voor de ontwerper, de bouwer én de eindgebruiker. En dat allemaal in 1 systeem. Het kon!

Eenvoud: Complexe lichtideeën oplossen met eenvoudige oplossingen. Installeren zonder dat je verlichtingsexpert of elektricien bent. Het plug and play systeem, de eenvoudige schakelaars en simpele kleurcoderingen maken het mogelijk.

Betrouwbaar: een hoge kwaliteit van zowel ledlampjes, profielen, schakelaars en toebehoren. Het Loox led-systeem doet wat het moet doen: een duurzame en probleemloze werking.

Flexibiliteit: het Loox systeem is eenvoudig uit te breiden, aan te passen en te vervangen. Door componenten als het ware te ‘stapelen’ kunnen meerdere lichtideeën gecombineerd worden. Dat betekent ‘en-en’ in plaats van ‘of-of’.

Een nieuwe generatie

Nieuwe generaties komen altijd sneller om de hoek kijken dat je denkt. En dat geldt ook voor meubelverlichting. Wat begon met traditionele verlichting in de vorm van hier en daar een spotje is vandaag de dag vervangen door een volledig led-systeem dat onderdeel is geworden van het meubel.

De vraag naar verlichting in meubels is nog steeds groeiende. Meer mogelijkheden en meer designprofielen in trendkleuren. Maar dat niet alleen, ook de vraag naar digitalisering en aansluiting op systemen van derden wordt belangrijker. Het Loox systeem is daarom volledig onderhanden genomen en dat heeft geleid tot een 5e generatie Loox. In het najaar van 2019 zal het complete assortiment Loox5 beschikbaar komen.

 https://www.youtube.com/watch?v=91LmLr-lnk0

ADD A COMMENT