Tarkett onthult zijn nieuwe homogeen vinyl collectie, de iQ Surface, tijdens de Milaan Design Week

Published by

Posted on 17 juni 2019

iQ Surface, de nieuwe collectie homogeen vinyl van Tarkett, is het resultaat van een samenwerking tussen Tarkett en het Zweedse Note Design Studio. De nieuwe design collectie biedt een brede waaier aan creatieve mogelijkheden en focust sterk op functionaliteit, vorm en kleur. Homogeen vinyl van Tarkett is niet alleen toe te passen op vloeren, maar ook op verschillende oppervlakken zoals muren en meubels.

Functioneel én mooi

iQ Surface is de creatieve uitkomst van vijftig jaar vakmanschap van Tarkett. Al sinds 1947 zoekt de organisatie naar innovatieve toepassingen van homogeen vinyl. Het materiaal werd oorspronkelijk gebruikt als vloerbedekking en is uitgegroeid tot een uiterst creatief en zeer milieuvriendelijk ontwerphulpmiddel.

Om vanuit een originele invalshoek met homogeen vinyl te werken, sloeg Tarkett de handen ineen met Note Design Studio. Het ontwerpbureau zag de creatieve veelzijdigheid van homogeen vinyl en besloot het te combineren met andere uitzonderlijke materialen. Homogeen vinyl is technisch geavanceerd, flexibel, duurzaam en gemakkelijk te reinigen en te onderhouden. Dit maakt het materiaal perfect geschikt voor de meest prestigieuze en indrukwekkende bouwprojecten. Tarkett en Note Design Studio verkenden de grenzen van homogeen vinyl en creëerden samen iQ Surface, een collectie die opvalt door haar uitstekende prestaties en schitterende look.

Allround oplossing

Het materiaal breekt met de conventies: het is niet alleen geschikt voor vloeren, maar kan net zo goed worden gebruikt op wanden en meubels. Het innovatieve gebruik van gekleurde lasdraden benadrukt de artistieke uitstraling. iQ Surface ademt dan ook grenzeloze creativiteit uit. De collectie zet de deur open voor nieuwe toepassingen van homogeen vinyl in design en architectuur.

Eindeloze explosie van kleur

iBij iQ Surface draait alles om veelzijdigheid en een eindeloze explosie van kleur. Het kleurenpalet werd in een eigentijds jasje gestoken. De collectie omvat vijf productreeksen in de bekende verfijnde tinten en nuances van Note: Contrast, Rouge, Sober, Dimmed en Vivid. Deze kleurenschema’s en de speciale oppervlaktebehandelingen beklemtonen het aparte karakter van het materiaal. Beige is de rode draad door de collectie. Subtiele details, tonale uitvoeringen, opvallende accenten … kleur duikt op in tal van vormen. De verschillende designs van de collectie zijn gemakkelijk te combineren, waardoor gebruikers naar hartenlust twee of meer kleurenschema’s kunnen mixen en matchen. Het resultaat is nooit monotoon.

Duurzaam en degelijk

Tarkett creëert steevast duurzame oplossingen. Het bedrijf wil zijn klanten de kans geven om vinylvloeren aan het einde van hun levensduur te recyclen en werkt daarom momenteel aan een proefproject in Scandinavië. Zo heeft Tarkett in het kader van zijn inspanningen op het gebied van recycling onlangs in Zweden een innovatieve technische oplossing ontwikkeld. Als homogeen vinyl wordt vervangen* worden eerst alle lijm- en betonresten verwijderd.

Daarna wordt het materiaal gerecycled tot vinyl met dezelfde kwaliteit als vinyl uit ruwe grondstoffen. Het iQ Surface materiaal dat vandaag wordt geplaatst, kan dus worden hergebruikt in de toekomst. Voor de productie van homogeen vinyl in Zweden gebruikt Tarkett jaarlijks gemiddeld 25,5% gerecyclede materialen. Hoge onderhoudskosten en tijdverlies door drogen zijn voorgoed verleden tijd. Door droog opwrijven kan het materiaal namelijk snel en gemakkelijk worden onderhouden. Homogeen vinyl is daarom de ideale oplossing voor ontwerpers en architecten.

ADD A COMMENT