BNO Interieurzaken: Changing Rooms | Evenement in Mosa Design Studio

Published by

Posted on 26 oktober 2022

Tijdens deze bijeenkomst van BNO Interieurzaken duiken we in de wereld van transformaties van gebouwen, met een glanzende hoofdrol voor interieurontwerpers.

Met trots presenteren we onze line-up: TANK, Zecc Architecten, Beyond Space, Civic Architects en la-di-da design & architecture. Deze gerenommeerde ontwerpers delen hun ervaringen aan de hand van een diverse set van transformatieprojecten, en belichten deze vanuit hun eigen perspectief.

Zorg dat je op tijd je plek reserveert, want vol = vol! Exclusief voor architecten en interieurarchitecten/ -ontwerpers.

Informatie

24.11.2022


16.00 – 18.30


Mosa Design Studio, Pedro de Medinalaan 1a, 1086 XK, Amsterdam

Sprekers

Miriam Zuurbier is Associate Partner en Creative Director bij TANK en zal ingaan op de transformatie van het voormalige Hudson’s Bay warenhuis in Amsterdam naar een nieuw kantoor van Ayden. TANK houdt zich al ruim 20 jaar dagelijks bezig met het ontwerpen van ruimtes die aanzetten tot ontmoeting en samenwerking. Het interieurontwerp voor Adyen weerspiegelt hun ambitie: verbinding op alle mogelijke manieren. Met elkaar, met hun markt, met de stad en met de omgeving.

Ingrid van der Heijden (Civic Architects) en Laura van Santen (la-di-da design & architecture) zullen vertellen over de transformatie van het Schoenenkwartier in Waalwijk, dat onlangs bekroond is als Publiek gebouw van het Jaar 2022. Architectuur is voor Civic Architects geen autonome discipline, maar een publieke opgave. Het bureau anticipeert met hun ontwerpen op de ruimtelijke, maar ook op de sociale, culturele, economische en ecologische context.

la-di-da is het architectenbureau van Laura van Santen (genomineerd voor de Abe Bonnemaprijs Prijs voor Jonge Architecten 2022) en Diederik de Koning. Ze proberen op een zo economische manier ecologisch te bouwen, en trachten het gehele bouwproces van grondstof tot product te doorgronden. In samenwerking met verschillende werkplaatsen doen ze materiaalexperimenten, en ontwikkelen ze nieuwe architectonische producten die hun toepassing vinden in culturele gebouwen.

Bart Kellerhuis, Partner en Creatief Directeur van Zecc Architecten, heeft met zijn bureau een imposant trackrecord aan transformatieprojecten. Voor Zecc zijn architectuur en interieur als vanzelf sterk verbonden in transformaties. Aan de hand van een aantal transformatieprojecten van Zecc laat Bart zie hoe je hiermee om zou kunnen gaan, met als doel de bestaande kwaliteiten en de nieuwe toevoegingen elkaar te laten versterken.

Esther Bentvelsen, partner bij Beyond Space geeft ons een kijkje in het project Roamler. Vanuit verschillende interesses, disciplines en ervaringen zoekt Esther naar nieuwe verbindingen om het onverwachte mogelijk te maken. Transformaties zijn bij uitstek projecten waarin al deze disciplines samenkomen. De bestaande kolommen, constructieve wanden of de gegeven plafondhoogtes ziet Esther als een leeg canvas vanuit waar ze een nieuwe ruimte zich kan ontwikkelen.

Programma

Inloop | 15.30 uur

Presentaties | 16.00 tot 17.30 uur

Drinks & bites | 17.30 tot 18.30 uur

Aanmelden

Stuur een e-mail naar info@bno.nl onder vermelding van BNO Interieurzaken.

Over BNO Interieurzaken

BNO Interieurzaken is een serie bijeenkomsten in de Mosa Design Studio in Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomsten worden uiteenlopende onderwerpen op het gebied van interieurontwerp en -architectuur behandeld met als doel om te inspireren, informeren en vooral ook om de mogelijkheid te bieden om te socializen met vakgenoten.

BNO Interieurzaken wordt gecureerd door Marlies Thomassen (STUDIO THO) en Patrick Aarts Sen (BNO).

Eerder in deze serie: How to design a winning workplace?; Instagrammable Design: Future or Failure?; Circulair ontwerpen, hoe doe je dat?; Your hotel away from home; Lust en liefde; Storytelling; Theater theater!; Stationsinterieurs; Hello, I am A’DAM; The office; Herbestemming; Retail therapy; Particulier opdrachtgeverschap; Visies op een duurzaam interieur; Beperkt houdbaar vs. maximale impact; Groen in het interieur; Het nieuwe werken; Stedelijk Interieur; Pontsteiger en Color Cocktail.