JUNG heeft Cradle to Cradle certificering als eerste fabrikant in de ET-branche

Published by

Posted on 26 oktober 2022

Het idee van recyclebare producten brengt bescherming van klimaat en hulpbronnen samen en levert een belangrijke bijdrage aan duurzaamheid in de bouwsector. Daarom hebben we de meest gebruikte basiselementen en programma’s voor conventionele én voor slimme gebouwbeheertechniek aan een uitgebreide Cradle tot Cradle certificering onderworpen.

Cradle to Cradle Certified® is de internationale standaard voor duurzame, recyclebare en verantwoorde producten. Zoals de naam Cradle to Cradle al impliceert wordt de hele keten gecontroleerd om ervoor te zorgen dat de producten gedurende hun hele productlevenscyclus geen negatieve impact hebben op mens of milieu. Zoals duidelijk is uit de certificaten van C2C Material Health worden er bij de productie geen milieubelastende chemicaliën gebruikt. Alle gecertificeerde JUNG programma’s worden geproduceerd met hernieuwbare energie, kunnen worden gescheiden naar soort en kunnen zo in de recyclingkringloop worden ingevoerd.

Alle gebruikte materialen kunnen na gebruik weer in de biologische kringloop worden gebracht of blijven permanent in een technische kringloop door hergebruik en recycling.

Certificaat >

De programma’s LS 990, AS 500, A 550, A FLOW en A CREATION hebben na een uitgebreide testperiode de certificaten Cradle to Cradle (C2C) en Material Health gekregen.

Producten >

Cradle to Cradle Certified® Bronze voor vele producten, inclusief geavanceerde KNX sensoren in de LS-, AS – en A range.

Meer dan 50 afzonderlijke artikelen van schakelaar tot pulsgever, van raam tot basiselement, van conventionele contactdozen met USB-aansluiting dan wel met Safety Plus sokkel, van losse afdekkingen tot aan complete modules hebben de felbegeerde onderscheiding ontvangen. Een bijzondere uitdaging was de certificering van de complete KNX-modules zoals de KNX taster of de Ruimtecontroller module met al zijn verfijnde en geavanceerde techniek. De certificering van de JUNG KNX sensortechnologie en de KNX bewegingsmelders met de BRONZE status is een groot succes voor de branche. Momenteel is JUNG als enige fabrikant in de wereld hierin geslaagd.

Alle gecertificeerde producten vindt u in onze online catalogus:

LS range            A range

AS range           KNX

Criteria voor Cradle to Cradle Certified®

Voor een certificering komt het aan op vijf omvangrijke criteria. Alle punten worden meegenomen in de beoordeling, maar het criterium van materiaalgezondheid is van groot belang: Bevat het materiaal ingrediënten die op de zgn. “banned list” staan dan krijgt het product geen certificering. Elk beoordelingscriterium bestaat uit vijf niveaus: Basis, Brons, Zilver, Goud en Platina. De resultaten worden opgetekend in een scorecard en het algehele resultaat van een product is gebaseerd op het criterium dat het zwakst is beoordeeld.

De scorecard