Dit zijn de 105 designs van de vernieuwde linoleum-collecties van Tarkett

Published by

Posted on 30 maart 2022

Onze 7 nieuwe collecties zijn de meest duurzame en levensbestendige linoleum-vloeren in de markt. Ideaal dus voor toepassing in een omgeving met intensief gebruik, zoals scholen. De collecties zijn allemaal gecertificeerd met Cradle to Cradle® ZILVER, waarbij onze linoleum ‘Originale’ zelfs een Cradle to Cradle®-certificering GOUD heeft. De 105 nieuwe designs hebben een natuurlijke uitstraling met een extreem matte finish. Dit versterkt de harmonieuze beleving in de ruimte en past daarmee naadloos in de moderne designs van u als architect.


Unieke, moderne designs

Als een van de meest natuurlijke en duurzame vloeroplossingen op de markt, wordt linoleum van Tarkett al meer dan 150 jaar gewaardeerd vanwege de natuurlijke schoonheid, comfort en degelijkheid. Onze nieuwe linoleum collectie bouwt voort op deze ambacht, door het design in een volledig nieuw modern jasje te gieten. Subtiele patronen, toon-op-toon kleurgebruik en de mogelijkheden voor een extreem matte toplaag, zorgen voor bijzonder brede designtoepassingen voor u als architect. Tel daarbij de unieke color blocking mogelijkheden met de ‘LinoWall’ collectie op en de ontwerpmogelijkheden voor bijvoorbeeld een harmonieuze onderwijsomgeving zijn eindeloos.

 

Negatieve CO2 voetafdruk

Met het toepassen van onze nieuwe linoleum collecties zet u een nieuwe standaard op het gebied van duurzaamheid. Niet alleen zijn al onze collecties als enige in de markt 100% recyclebaar aan het einde van de levensduur (iets wat Tarkett volledig in-house organiseert), ook hebben ze de laagste CO2 voetafdruk binnen de hele productcategorie die verkrijgbaar is in de markt. Zo heeft onze Tarkett 2,5mm linoleum vloer zelfs een CO2 negatieve voetafdruk.

Concreet betekent dit dat als u bijvoorbeeld een 2,5mm linoleum vloer toepast, u met Tarkett minimaal 2x en tot zelfs 31x zoveel CO2eq/m2 bespaart ten opzichte van de 3 gangbare concurrenten in de markt. Allemaal cijfers die u transparant kunt terugvinden in de onafhankelijk gecertificeerde EPD’s (environmental product declarations) van de betreffende producten.

Ons linoleum bestaat voor 97% uit natuurlijke materialen

Ons linoleum heeft een unieke samenstelling, waarbij 97% van de ingrediënten bestaat uit natuurlijke materialen. Hiervan is maar liefst 76% biologisch afbreekbaar en betreft de overige 24% voornamelijk calcium. Bovendien is 30% van deze ingrediënten van gerecyclede herkomst en bestaat 77% van is van alle ingrediënten afkomstig uit natuurlijk hernieuwbare bronnen. Vergelijk je dit met andere producten in de markt, dan vertaald zich dit o.a. door in het gebruik van duurzaam gekweekte kurk en lijnzaadolie in plaats van niet-duurzaam gekapt naaldhout en aardolie.

Een ander illustratief voorbeeld is dat wij voor de productie van ons linoleum, 100% hernieuwbare energie gebruiken. Hiervan wordt maar liefst 34% opgewekt door onszelf. Tel daarbij op dat ook het water wat wij gebruiken tijdens de productie, volledig bestaat uit opgevangen regenwater wat bovendien 100% gerecirculeerd wordt in datzelfde productieproces en het laat zich verklaren waarom wij op deze onderdelen zelfs Cradle to Cradle® GOUD en PLATINUM scoren.

Tarkett linoleum heeft een levensduur tot wel 30 jaar

Met een levensduur tot wel 30 jaar, bent u ervan verzekerd dat u met Tarkett linoleum een zeer gebruiksbestendige vloer toepast. Ideaal dus binnen bijvoorbeeld scholen en gebouwen met een hoge gebruik intensiteit. Onze unieke xf2-toplaag is bovendien zeer bestendig tegen chemicaliën, waardoor ook de mooie matte finish gegarandeerd blijft over de levensduur van het product.

Door de toepassing van Tarkett ‘Silencio’ blijven bovendien de uitstekende akoestieke eigenschappen van het linoneum gegarandeerd. Via uitvoerige zogenaamde rolsstoeltesten (‘castor chair tests’) is gebleken dat de uitmuntende akoestieke waarde (19dB en lager) van Tarkett linoleum gewaarborgd blijven over de levensduur.

Krasbestendig en makkelijk te onderhouden

Ons linoleum is verkrijgbaar met 2 verschillende toplagen, namelijk de ‘xf2’ (o.b.v. polyurethaan) en de ‘Essenza+’ (o.b.v. acryl). Afhankelijk van het type gebruik en de onderhoudsbehoeften, stemmen wij graag met u af wat in uw situatie de beste toepassing is. Beide toplagen zijn in ieder geval zeer onderhoudsvriendelijk, hetgeen u ook weer terug voelt in de exploitatiekosten tijdens de gebruiksfase.

Ga naar de producten