Dormakaba wint bij ICONIC AWARDS 2021

Published by

Posted on 20 oktober 2021

dormakaba heeft dit jaar meerdere prijzen gewonnen bij de ICONIC AWARDS 2021: Innovative Architecture. Uit een totaal van 878 inzendingen, waarvan 70 in de categorie “Product”, werden drie producten geëerd met het “Best of Best” label voor buitengewone inzendingen. Awards werden toegekend aan de KTV carrouseldeuren, de LA GARD 700 kluissloten en het Skyfold Classic 55 scheidingswandsysteem.

“We zijn erg trots op de awards van dit jaar”, zegt Bernhard Heitz, Strategic Designer bij dormakaba. “We zijn vooral ingenomen met het feit dat we vier awards hebben ontvangen voor verschillende productgroepen en uit verschillende regio’s van de wereld, wat onze productdiversiteit en internationaliteit weerspiegelt. De winnende producten vertegenwoordigen ook ons doel om onze producten naadloos te integreren in hun respectievelijke omgevingen, waardoor een uniform en aantrekkelijk totaalbeeld ontstaat.”

Naast de award “Winner” voor onze Safe Checkpoint Tower, werden dit jaar drie producten van dormakaba bekroond met het label “Best of Best”. De jury lichtte haar keuze als volgt toe:

 

KTV carrouseldeuren

KTV carrouseldeuren combineren veiligheid, slijtage-arme technologie, installatiegemak en tijdloos moderne esthetiek. Opmerkelijk is dat de bovenliggende constructie slechts 100 mm hoog is. De motor is aangenaam stil, onderhoudsarm en duurzaam. De individuele planning en productie van elk systeem maken de KTV-draaideuren tot een aantrekkelijk alternatief.

 

Kluissloten LA GARD 700

De LA GARD 700 kluissloten hebben hun eigen moderne en onmiskenbare designtaal, die dormakaba en het traditionele merk LA GARD perfect verenigt. De lijn is tot in het kleinste detail verzorgd en overtuigt zowel door zijn moderne technologie, die meervoudig gecertificeerde veiligheid belooft, als door zijn gebruiksvriendelijkheid.

 

Skyfold Classic 55

Het Skyfold Classic 55 scheidingswandsysteem overtuigt met hoogtes tot 11 m en is ook geschikt voor hellende vlakken. De geluidsisolatiewaarden overtreffen de industriële normen. Dankzij de speciale constructie heeft het systeem geen vloerrails, wandrails of zichtbare scharnieren nodig en kan het ruimtebesparend aan het plafond worden aangebracht. Ook het gebruiksgemak is indrukwekkend: De Skyfold Classic 55 werkt volautomatisch, is geluidsarm en wordt eenvoudig bediend met een sleutel of touchscreen.

De award ceremony van de ICONIC AWARDS 2021: Innovative Architecture, vond op 11 oktober 2021 plaats in de Pinakothek der Moderne tijdens de Expo Real in München.

Voor meer informatie: dormakaba Nederland B.V., 088-352 33 33, info.nl@dormakaba.com. Website: www.dormakaba.nl.