FARBDURST – DORST NAAR KLEUR – JUNG

Published by

Posted on 22 juni 2022

Installatie van JUNG op Fuorisalone, Brera Design District 2022, Milaan 6 – 12 juni 2022

Het houdt het midden tussen een ‘kamer van verwondering’ en een ‘kleurenexplosie’: de tijdelijke installatie FARBDURST op Fuorisalone 2022 in Milaan laat de bezoeker zich onderdompelen in de  wereld van JUNG met onconventionele en gedurfde interpretaties rond het thema kleur.

Wie kent ze niet, die exotische en slecht verlichte rariteitenkabinetten in grote musea, die een scala aan associaties oproepen tussen fascinatie en mystiek? Ook de installatie FARBDURST, ontworpen door designbureau raumkontor, maakt gebruik van de universele benadering van een dergelijk rariteitenkabinet door een visuele collage met verschillende materialen op andere manieren te presenteren.

De selectie van pronkstukken in de centrale vitrine dankt haar aantrekkingskracht aan de natuur en bionica, de inventiviteit van wetenschap en technologie, vakmanschap en het verassende effect van de combinatie. Alle items hebben hun eigen oorsprong in materialiteit, haptiek en optiek, maar ook de kleurparameters – die ontwerpers altijd fascineren. Het hart van de installatie, met de artistiek gearrangeerde schatten, eigenaardigheden en schakelaars in de kleuren van Le Corbusier, nodigt uit tot ontdekken, genieten, verbanden overdenken en de wereld te zien door andere ogen.

Bezoek voor het volledige persbericht deze website.