Flexibele leerruimtes in het onderwijs ontwerpen met Tarkett

Published by

Posted on 29 november 2023

Het onderwijs ontwikkelt continu. Het is van groot belang dat een schoolinrichting hierin meebeweegd. Van schoolgebouwen wordt steeds meer flexibiliteit in gebruik verwacht. De nieuwe gratis onderwijs designgids van Tarkett toont hoe een inrichting leerlingen, sociaal en academisch ondersteunt, en bevast tips en handvatten voor de inrichting van klaslokalen, de kantine, rustruimtes, etc.

Scholieren spenderen een groot gedeelte van hun tijd op school. Dit betekent dat een groot deel van hun leven zich afspeelt binnen de muren van het schoolgebouw, en dat zij veel van hun sociale contacten hier onderhouden. Het is belangrijk dat scholieren een plek hebben waar zij gezellig met elkaar kunnen kletsen of samen aan opdrachten kunnen werken.

Het is belangrijk dat een overgangsruimte multifunctioneel is. In de designgids staat hoe u aan alle wensen en behoeften kunt voldoen door het inrichten van verschillende werkruimtes. Tafels zorgen voor klassieke groepsstudieruimtes, trappen zijn handig voor sociale interactie en informeel leren.

Op zoek naar meer informatie of nieuwsgierig naar de vloeroplossingen in het onderwijs? Neem contact met ons op, bekijk de aanbevolen schoolvloeren of download de onderwijs designgids via DEZE link.