Het XEA-design van dormakaba

Published by

Posted on 28 juli 2021

Productontwerp is een essentieel onderdeel van onze merkbelofte: vertrouwen. Een steeds groter aantal dormakaba producten is uitgevoerd in XEA design. Maar wat betekent XEA nu eigenlijk? De afkorting staat voor Ten (X) Elements of Aesthetics. Het heeft alles te maken met specifiek door en voor dormakaba ontwikkeld design. Het geeft weer dat functioneel er ook gewoon goed uit mag zien. Het is een doordacht designconcept dat basisvormen, kleuren, oppervlakken en functies in één uniforme verschijningvorm verenigt en een esthetische brug slaat tussen de dormakaba-producten.

Met het XEA-design beoogt dormakaba dus een universele vormgeving van haar producten te realiseren. Daarbij wordt rekening gehouden met tien aandachtspunten. Door deze tien regels in acht te nemen, komen we niet alleen tot producten die uitblinken in kwaliteit, maar zijn ze qua design ook nog eens perfect compatibel met elkaar:

  1. Identificeerbare merkproducten
  2. Intuïtieve symbolen
  3. Standaardoppervlakken
  4. Duidelijke vormtaal, monolitische structuur
  5. Intuïtieve gebruikersoppervlakken
  6. Contrasterende oppervlakken
  7. Framing
  8. Meerlagige composities
  9. LED-indicator
  10. Individueel design

 

In de video wordt duidelijk wat het belang is dat dormakaba aan het design van zijn producten hecht. Neem voor meer informatie contact op met dormakaba Nederland B.V., 088-352 33 33 of info.nl@dormakaba.com. Website: www.dormakaba.nl.