Internationale aansluitingen van JUNG

Published by

Posted on 18 november 2020

Voor alle projecten waar internationale bezoekers samen komen, zoals hotels en restaurants, luchthavens en treinstations, biedt JUNG nu de mogelijkheid om aan (bijna) al hun behoeften tegemoet te komen. Met drie verschillende aansluitingen wordt aan alle eisen voldaan waar het gaat om:

  • Opladen van mobiele apparaten als telefoons, tablets, smart watches en camera’s
  • Aansluiten van reisbenodigdheden als föhns en scheerapparaten

Hiervoor heeft JUNG contactdozen voor de stekkertypen G & I, contactdozen met beschermingscontact én verschillende USB-aansluitingen,  en USB laadcontactdozen met fraaie klikafdekkingen.

G + I contactdoos
De JUNG G + I contactdoos heeft het allemaal: hij combineert de Britse stekker type G met de onder andere in Australia, China en Argentinië gebruikte stekker type I. Daarmee dekt hij de aansluitmogelijkheden af van meer dan een derde van alle landen in de wereld. In combinatie met een contactdoos met beschermingscontact is dat zowaar meer dan 75 %.
Het grootste testbedrijf van Duitsland, DEKRA, heeft de JUNG G + I-aansluiting gecertificeerd als optimaal veilig.

Contactdozen met USB-aansluiting(en)
De contactdozen met extra USB-aansluiting maken het mogelijk om verschillende mobiele apparaten op te laden terwijl de contactdoos niet bezet wordt.

Snel, snel, snel
De contactdozen met een enkele USB-aansluiting, USB – A of USB -C, hebben ook de JUNG Quick Charge® techniek. JUNG Quick Charge® laadt mobiele apparaten met max. 18 W bijzonder snel weer op. Een iPhone 11 is bijvoorbeeld binnen slechts 105 minuten 100% opgeladen.

De optimale 3-in-1-oplossing
Naast de variant met één USB-poort biedt JUNG ook een contactdoos met beschermingscontact met twee USB-aansluitingen (Type A en Type C) inclusief geïntegreerde verhoogde aanrakingsveiligheid. Door de laatste feature zijn deze contactdozen ook veilig voor gebruik in kinderkamers. Als meerdere verbruikers zijn aangesloten, wordt de laadstroom van 3 A (15 W) gelijkmatig over beide USB-aansluitingen verdeeld (elk 1,5 A) – de optimale 3-in-1-oplossing.

Tweevoudige USB laadcontactdoos met klikafdekking
Naast contactdozen met USB laadaansluitingen zijn er ook USB laders met alleen een USB-A-en een USB-C poort. Dat biedt flexibele aansluitmogelijkheden met een vermogen van 15 Watt. De nieuwe klikafdekking is snel geïnstalleerd en is, dankzij de montageplaat, gedegen en stabiel. Met de nieuwe klikoplossing zijn er geen schroeven meer zichtbaar op de afdekking.

Vlakke afdekkingen – harmonieus beeld
De centraalplaat van de USB-contactdoos steekt niet buiten het afdekraam uit. Daardoor heeft de JUNG contactdoos met beschermingscontact en USB een uniforme uitstraling met een vlak design. Door de inbouwdiepte van 48 mm is installatie in een diepe inbouwdoos (minimaal 50 mm) noodzakelijk.