iQ WOOD van QbiQ Wall Systems

Published by

Posted on 27 april 2022

iQ WOOD: Houten systeemwand in enkel of dubbelglas.

De warme en natuurlijke uitstraling van hout gecombineerd met de flexibiliteit van een aluminium systeemwand. QbiQ presenteert het iQ WOOD systeem!

Unieke wandopbouw
iQ WOOD is een glazen wandsysteem opgebouwd uit een combinatie van aluminium en houten profielen. Door in de binnenkern te werken met aluminium (klik)profielen behouden we de kracht van een flexibele systeemwand.
Dankzij de unieke materiaalcombinatie is het mogelijk een minimalistische, houten systeemwand te creëren met maximale stijfheid en een profielhoogte van slechts 33mm.
Een deurelement in het wandsysteem bestaat uit een massief houten kozijn te combineren met diverse QbiQ deurtypes.

Duurzaamheid
De binnenkern van de iQ WOOD is Cradle to Cradle Silver gecertificeerd. Het toegepaste FSC-hout is leverbaar in onder andere Europees Eiken en Abachi. Het hout wordt niet genageld, maar blind bevestigd op de aluminium (klik)profielen. Het glas wordt ‘droog’ gemonteerd door middel van een glasrubber. Hierdoor is de wand in zijn geheel remontabel en past het systeem naadloos in het assortiment van onze circulaire systeemwanden.

Enkel en dubbelglas 
De iQ WOOD is er in een enkel- en dubbelglas uitvoering met wanddiktes van respectievelijk 40 mm en 98 mm. De dubbelglas variant beschikt over hogere geluidsisolatiewaarden en is daardoor bijzonder geschikt voor situaties waar hoge geluidseisen worden gesteld.

Het gelaagde glas met een dikte van 12,76 mm kan optioneel worden voorzien van een akoestisch dempende folie.
In beide uitvoeringen worden de glaspanelen onderling gekoppeld met een voltransparante 0-voeg. Hierdoor zijn geen verticale stijlen benodigd en ontstaat er een prachtige glaswand met een open en natuurlijk karakter.

iQ WOOD laat zich vanzelfsprekend uitstekend combineren met andere QbiQ wandsystemen.

 

Lees hier meer over iQ Wood.

 

Fotografie: ronald tilleman.