JUNG Recyclaat – ‘oude’ materialen in een nieuw jasje

Published by

Posted on 4 juni 2024

Bij JUNG is duurzaamheid een belangrijk onderdeel van de bedrijfsfilosofie. Dit komt op verschillende manieren tot uiting. Zo zijn de JUNG producten ‘duurzaam’ in de zin dat ze altijd gefabriceerd zijn met robuuste materialen, bestemd om lang mee te gaan. JUNG neemt niet alleen verantwoordelijkheid voor haar medewerkers maar ook voor het milieu en voor volgende generaties. Met haar duurzaamheidsrapport geeft JUNG aan hoe zij haar duurzaamheidsstrategie 2021/2022 heeft gerealiseerd. Daarnaast heeft JUNG ondertussen Cradle to Cradle certificeringen verworven voor haar programma’s én voor alle JUNG KNX componenten, vooralsnog als enige fabrikant ter wereld.

JUNG doet continu investeringen in de ontwikkeling van technologische vooruitgang in duurzame producten, gebruikt zo min mogelijk resources bij de productie, staat voor korte lijnen bij inkoop en logistiek en bespaart op verpakkingsmateriaal.

Recyclaat – ‘oude’ materialen in een nieuw jasje

Bij de productie kiest JUNG zoveel mogelijk voor herverwerkte grondstoffen. Zo bestaan de programma’s A CREATION, A 550 en A FLOW in antraciet mat al voor 95% uit gerecycled materiaal. Zo draagt JUNG bij aan de vermindering van milieubelasting door kunststofafval.

Het proces

Het Recyclaat wordt verkregen door herverwerking en hergebruik van kunststof afval. De waardevolle materialen worden verzameld, gesorteerd, gereinigd en versnipperd en daarna gesmolten en in een extrusieproces verwerkt tot recyclaat.

Het resultaat is een duurzame en degelijke designafdekking voor schakelaar, wandcontactdoos of dimmer in de A range artikelen A CREATION, A 550 en A FLOW in antraciet mat.

Meer informatie over JUNG Recyclaat vindt u op de website via deze link en in de online catalogus.