Les Couleurs van JUNG

Published by

Posted on 28 augustus 2019

JUNG LS 990 in Les Couleurs® Le Corbusier

Een klassieker bekent kleur

Wereldwijd exclusief biedt JUNG het tijdloze programma LS 990 in de 63 originele Les Couleurs® Le Corbusier aan. Le Corbusier geldt als één van de beroemdste architecten van de 20e eeuw. Het bijzondere aan zijn kleurensysteem: elke van de 63 kleuren is met elke andere uit het systeem te combineren. Op basis van deze opmerkelijke eigenschap en de unieke kleurdiepte inspireert het kleurenpalet vandaag nog steeds.

 

Universeel design met Les Couleurs® Le Corbusier

Helderheidswaarde: als kleur voor veilige oriëntatie zorgt

Als het gaat om toegankelijkheid, dan moet het kleurconcept worden aangepast aan de soms beperkte visie en kleurwaarneming van de mens. Door het toepassen van contrasterende kleuren met verschillende maten van verzadiging en verschillende helderheid kunnen oriëntatie en ruimtelijke waarneming verbeterd worden.

Volgens DIN 32975 voor “vormgeving van visuele informatie in openbare ruimtes voor gebruik zonder beperkingen”, moeten bepaalde contrastwaarden worden overwogen. Om deze te kunnen berekenen en de gewenste kleurcombinatie te kiezen, zijn de helderheidswaarden van die kleuren nodig.

Helderheidswaarde

Les Couleurs®

 

PDF downloaden (Link: https://www.jung.de/application/filebrowser/assets/media/les_couleurs/JUNG_Hellbezugswerte_Les_Couleurs_NL.pdf )

LES COULEURS SUISSE

Les Couleurs Suisse AG in Zürich heeft wereldwijd de exclusieve rechten op de unieke Polychromie Le Corbusier en biedt geselecteerde bedrijven de licentie voor gebruik van de originele Le Corbusier kleuren voor bijzondere producten.

 

Les Couleurs® netwerkpartners

Er zijn momenteel zo’n vijftien verschillende fabrikanten van designproducten, waaronder tapijt, muurverf, plinten en meer die een licentie hebben van de stichting les Couleurs Suisse.