Marije Duijn: Passie voor Ontwerp en Duurzame Vloeren van Forbo Eurocol

Published by

Posted on 29 november 2023

In een mooi, rustig straatje in Amsterdam-Oost woont en werkt Marije Duijn als interieurontwerpster bij haar eigen studio, Studio Yellow Block. Ze adviseert vooral particulieren over indeling, kleuren en bouwkundige keuzes. En daarbij spelen de surface finishing-producten van Forbo Eurocol een belangrijke rol.

In een gesprek met Linda Wijnands, accountmanager Architecten en Facility bij Forbo Eurocol, benadrukt Marije haar waardering voor LiquidDesign, maar vindt ze het jammer dat de roze kleur uit het assortiment is. Als fan van LiquidDesign roemt ze de naadloze vloer die niet alleen duurzaam is, maar ook gebruikmaakt van natuurlijke materialen zoals kurkmeel en castorolie. Marije benadrukt dat LiquidDesign geluiddempend is, veerkrachtig, zorgt voor een betere akoestiek en perfect combineert met andere materialen zoals hout of pvc. Ideaal voor een woning, maar ook voor toepassing in bedrijfspanden.  Voor in de toekomst kan een LiquidDesign-vloer relatief makkelijk verwijdert worden, geeft Linda Wijnands aan.

Met een achtergrond als bedrijfseconoom in de retail ontdekte Marije haar passie voor ontwerpen en inrichten bij de aankoop van haar huis in Amsterdam-Oost. Haar ondernemende geest komt tot uiting in meer dan alleen interieurontwerp; ze schreef een boek, geeft cursussen en neemt zelfs het projectmanagement op zich, inclusief technische tekeningen en coördinatie met aannemers.

Een kenmerkende stijl heeft Marije zeker ontwikkeld: een mix van modern Scandinavisch met een vleugje bohemien en mediterraanse invloeden. Ze houdt van kleurrijke ontwerpen die aansluiten bij de wensen van haar klanten. Om op de hoogte te blijven van trends bezoekt ze regelmatig internationale beurzen en was ze recentelijk te zien op de Beurs Eigen Huis in Utrecht. En onlangs verscheen ze op tv bij RTL 4: Eigen Huis & Tuin, lekker leven.

Als ambassadeur voor LiquidDesign deelt Marije haar ervaringen op sociale media, waardoor andere interieurontwerpers en architecten naar Forbo Eurocol worden geleid. Haar nauwe samenwerking met Linda Wijnands gaat verder dan louter productinformatie; ze delen ook inzichten over technische aspecten, zoals de recente aanpassingen in LiquidDesign 2.0.

Gevraagd naar haar toekomstige wensen, deelt Marije: ‘O ja, ik heb wel wat kleine bedrijfsruimtes ontworpen, maar ik zou graag eens een groot bedrijfsproject willen doen. Dat lijkt me een heel mooie uitdaging.’

https://www.studioyellowblock.com/

Lees hier alles over LiquidDesign: https://brnw.ch/21wEx3j