Vakdag

Published by

Posted on 28 augustus 2019

Ook dit jaar organiseert Architecten Showroom Amsterdam weer een Vakdag – Integration of Brands – op donderdag 12 september 2019.

De dag staat in het teken van interessante lezingen, productpresentaties en workshops.

 

Verder is er de interessante centrale eindlezing georganiseerd door Leoxx.

Tussendoor is er een zomerse lunch van Isabelle Cucina en maakt een barista de hele ochtend koffie (en thee) naar keuze voor jullie.

Aan het eind van de dag zullen wij genieten van een borrel en ontvang je een goodie bag met onder andere een badlaken van Qbiq, zodat je nog even kunt nagenieten van deze inspirerende dag.

In de volgende stap van de aanmelding maak je jouw keuze voor vier verschillende workshops en lezingen. We doen ons uiterste best je de workshops van jouw keuze te laten doen maar het zou kunnen dat het een enkele keer niet lukt, afhankelijk van de aanmeldingen.

 

Je kunt kiezen uit:

Qbiq en Cartoni – Workshop ‘Recyclen trend of noodzaak?’

De omvang van het afval probleem gaan we niet meer aan te kaarten, de bewustwording is er.

Maar slaan we niet door en wordt recyclet materiaal het nieuwe Bio label zoals we dat uit de supermarkten kennen.

Tijdens deze presentatie geven we voorbeelden waarbij het (goed bedoelde) middel erger is dan de kwaal.

Om te voorkomen dat je in de valkuilen van recycling valt heeft Cartoni een meetsysteem ontwikkeld waarbij je in 3 stappen eenvoudig kunt zien hoe duurzaam of circulair je interieur is.

 

Occhio – Workshop Lighting Design

Licht is de vierde dimensie van de architectuur en kan een ruimte letterlijk maken of breken.

Tijdens de workshop lighting design behandelen we op een inspirerende en creatieve manier hoe we licht kunnen toepassen. Zonder al teveel in te gaan op de technische termen of armaturen keuzen gaan we het hebben over welke typen licht er zijn en hoe en wanneer je deze kan gebruiken. LED heeft de afgelopen 10 jaar tot een enorme evolutie geleid in de verlichtingsindustrie. Maar hoe passen we dit nu toe? Welke keuze zijn er en waar moeten we op letten bij de keuze van verlichting tegenwoordig.

Door de opkomst van domotica en slimme technologie zijn er nu ook veel meer mogelijkheden in het bedienen en gebruik van verlichting. Niet alleen om energie te besparen of “smart” te zijn maar juist om de sfeer en beleving van een ruimte continue te kunnen aanpassen.

Deze workshop wordt gegeven door Annelies Valentijn van De Lichtschool. Mocht u aan deze workshop willen deelnemen en voorafgaand al vragen hierover hebben laat het ons dan weten zodat we hiermee rekening kunnen houden met de samenstelling van het programma.

 

Jung – Nieuwe software ‘Feel Smart

Leer alles over de nieuwe software ‘Feel Smart’. De software voor architecten, die je helpt ontzorgen en een schakel is tussen materiaal en kosten.

 

Ohmann Leather – Workshop leer verwerken

Leer op een creatieve manier leer te verwerken.

 

Hafele – Workshop Loox Leds

Leer alles over de laatste trends op het gebied van LED verlichting.

 

Eurocol – Workshop BetonDesign

Een decoratieve betonlook wand- of vloerafwerking is eenvoudig te realiseren met een pasteuze afwerklaag van BetonDesign. Tijdens de workshop kun je kennismaken met de nieuwste kleuren Betondesign en zien hoe het verwerkt wordt. Er is ook gelegenheid om zelf even te voelen hoe je het materiaal kunt aanbrengen op een ondergrond.

 

Tarkett & Mosa – trend workshop:

Aansluitend aan het thema ‘connecting / integrating brands’ zullen Tarkett & Mosa een gezamenlijke interactieve trend workshop geven.

We beginnen de workshop met een inspirerende trendpresentatie op het gebied van materialen (20”) gevolgd door ‘hands-on’ workshop (45”) waarbij in kleine groepen, ‘moodboards’ gecreëerd kunnen worden geïnspireerd op de trends van nu. Alle workshop materialen voor de workshop worden aangeleverd.

Aan het einde van deze sessie presenteren de groepen hun creatie aan de andere deelnemers (25”)

 

Sona Arauco & Dynamobel – Workshop Working trends 2020, office environments.

Working with future surfaces: colours, woods, fantasies within office concepts

Aanmelden? Dat kan via deze link: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-vakdag-integration-of-brands-64303297895

 

BEREIKBAARHEID

U kunt ons het beste bereiken:

Per openbaar vervoer: Tram 26 richting IJburg, elke 5 minuten. Halte Steigereiland, gebouw direct aan uw rechterzijde.
Per auto: Neem de afslag S114 IJburg, over de witte bruggen bij verkeerslicht rechts en direct weer rechts. U kunt op straat, in de parkeervakken(!) betaald parkeren. Tevens kunt u parkeren bij P+R Transferium. En daar op tram 26 stappen. In dat geval: P+R Zeeburg, Zuiderzeeweg 46a, Amsterdam.
Parkeren in onze parkeergarage is helaas niet mogelijk.
Adres: Architecten Showroom Amsterdam, Pedro de Medinalaan 1b, 1086 XK Amsterdam