WallDesign van Forbo Eurocol

Published by

Posted on 19 januari 2022

Kant-en-klare betonlookpasta voor de wand

Forbo Eurocol heeft zijn assortiment surface finishing-producten de laatste jaren flink uitgebreid. Steeds vaker schrijven architecten deze voor, zoals BetonDesign, LiquidDesign, FloorColouring en DecoDesign. Minder bekend is WallDesign. Niet vreemd, als je bedenkt dat deze kant-en-klare betonlookpasta aanvankelijk was bedoeld voor de doe-het-zelfmarkt. Door zijn prettige verwerkingseigenschappen en fraaie uitstraling ontdekken ook steeds meer professionele verwerkers dit Eurocol-product.

Elke wand uniek

Betonlook past goed in de huidige trend van industriële vormgeving. Elke WallDesign-wand is uniek door de hand van de verwerker. Het is aan de klant: helemaal strak of een meer levendige afwerking, met reliëf en slagen. Er is keuze uit vier stijlvolle kleuren, Shadowgrey, Mousegrey, Sandgrey en Olivegrey. WallDesign kent vele toepassingen, voor woningen en bedrijfsruimten. Alleen verwerking in natte ruimten, zoals een douchehoek, wordt afgeraden.

Wel of niet aflakken

Ook voor de eindafwerking zijn er meerdere mogelijkheden. Na de laatste laag WallDesign kan de wand worden afgelakt met de 1-component 308 WallDesign Finish. Bij intensiever gebruik, bijvoorbeeld als achterwand in een keuken, is aflakken met de 2-componenten 311 TopCoat aan te bevelen. Beide geven een fraai mat eindresultaat, maar aflakken is niet noodzakelijk. Na het desgewenst schuren en stofvrij maken van de laatste laag WallDesign, is de wand in principe gereed.